Foto: 

Xiquets de Tarragona

El Pla de la Seu pot ser de gamma extra

Les diades del Pla de la Seu de Tarragona i del barri de Miramar de Vila-seca, centren l'agenda castellera del cap de setmana al Camp de Tarragona
Joel Reche
,
03/07/2015
Fires i festes
La diada del Pla de la Seu de Tarragona pot ser de gamma extra. Els Castellers de Vilafranca volen portar-hi el 2de9 amb folre i manilles per avançar terminis i suposaria el primer castell superior al 3de9 amb folre que veu la plaça de davant la Catedral de Tarragona. A més dels Verds, hi actuaran els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants. Els matalassers, després de fer una passa endavant la setmana passada al Serrallo, descarregant el 4de8 amb el pilar més matiner de la seva història, poden portar a plaça el primer castell de 9 de la temporada al Pla de la Seu. El castell escollit seria el 3de9 amb folre, castell que podria haver vist la llum per Sant Joan, però els de Roger Peiró van decidir seguir treballant-lo al pati d'assaig. Els altres dos castells podrien ser el 5de8 i, una altra vegada, el 4de8 amb el pilar. Els Castellers de Vilafranca han anunciat la intenció de portar a Tarragona el 2de9 emmanillat, castell que les darreres temporades estrenaven per les Santes de Mataró. A més, portaran els dos castells bàsics de 9 i possiblement el pilar de 7 amb folre. Els Castellers de Sants arriben al Pla de la Seu després de completar el primer 3de9 amb folre de la temporada el cap de setmana passat a Sant Cugat. A Tarragona el podrien repetir i, a més, si els assajos ho permeten, es podria veure el primer 4de9 amb folre dels Borinots aquesta temporada. 
 
Fitxa de la diada: Diada del Pla de la Seu a Tarragona.
Amb les colles: Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 4 de juliol, a les 18 h. Pla de la Seu, Tarragona.
Interès: Castells de 9 pisos amb la possibilitat de veure alguna construcció de gamma extra.
 
 
L'altra diada del cap de setmana serà a Vila-seca, en motiu de la festa major del barri de Miramar. Hi participaran, a més de la colla local, els Xiquets del Serrallo, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Bordegassos de Vilanova. Els Xiquets del Serrallo van completar el primer 7de7 de la temporada a casa, el passat cap de setmana. En canvi, se'ls hi va resistir el 5de7, castell amb el que acostumen a tenir problemes a principi de temporada. A Vila-seca portaran alguna construcció de 7 i mig, a més del 3 i 4de7. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau arriben a Vila-seca després del viatge a Voiron (França), on van portar castells de 7 pisos. Diumenge portaran 3 castells de 7 pisos, amb la possibilitat de tornar a veure el 2de7. Els Bordegassos de Vilanova podrien portar el 4de8 a la població costera si són prou camises a plaça. Els de la camisa groc terrós, que ja pensen en construccions superiors com el 2de8 amb folre o el 3de8, volen seguir portant castells de 8 a gran part de les places on actuen. Els Xiquets de Vila-seca portaran castells de 6 i mig i podrien tornar a intentar el pilar de 5. 
 
Fitxa de la diada: Actuació a Vila-seca.
Amb les colles: Bordegassos de Vilanova, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Xiquets de Vila-seca i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 5 de juliol, a les 18:30 h. Plaça Miquel Martí i Pol, Vila-seca.
Interès: Veure castells de 7 pisos amb la possibilitat de veure'n alguna de 8 pisos.
 
 

A

També et pot interessar