Colla Vella dels Xiquets de Valls

Foto: 

Colla Vella dels Xiquets de Valls

Les colles vallenques preparades per Sant Fèlix

La Colla Joves vol aixecar els primers castells superiors al 3de9f d'aquesta temporada i la Colla Vella podria intentar la millor actuació de la seva història
Joel Reche
,
28/08/2015
Fires i festes
Les colles vallenques tornen un any més a la plaça de la Vila de Vilafranca per Sant Fèlix, una cita marcada en vermell al calendari de totes dues formacions, habituals a la diada vilafranquina. 
 
La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba a la diada de diumenge després de protagonitzar, fins al moment, la millor temporada de la seva història dominant estructures de molta dificultat com el 4de9 amb folre i agulla, castell que van descarregar per Firagost, sorprenent a tot el món casteller i que el cap de setmana passat van passejar pel Catllar i l'Arboç. A més de descarregar el 2de9 amb folre i manilles més matiner de la seva història i del món casteller per la diada de Sant Joan a Valls i repetir-lo fins a quatre ocasions, també han demostrat el domini de les manilles amb el pilar de 8. Diumenge es plantegen una actuació de màxims, tant que, de completar-la seria la millor actuació de la seva història. Els de Manel Urbano apostaran per sortir amb el 4de9 amb folre i pilar, castell difícil però que els dóna la suficient confiança per encarar-lo de sortida. A la segona ronda, a falta de l'assaig d'avui al vespre, podrien encarar el 3de10 amb folre i manilles, castell que mai han portat fora de Valls, Concurs de Castells a banda, i que carregaven la temporada passada 14 anys després de la primera ocasió. Per tancar les rondes de castells atacarien el primer 4de9 sense folre de l'any, que també carregaven l'any passat a la diada de Santa Úrsula. Tancarien amb el pilar de 8 amb folre i manilles, el 3r intent de la temporada de l'espadat emmanillat. 
 
La Colla Joves Xiquets de Valls arriba també en plena forma a la diada de Sant Fèlix. Després de completar la tripleta màgica pel Firagost, els de Jaume Galofré han sovintejat els castells de 9 pisos gairebé a totes les diades del mes d'agost, estrenant també el 5de8. Després de la petita ensopegada per Sant Joan, on el 3de9 amb folre i el 7de8 no van acabar de sortir, els del carrer d'en Gassó han fet un rentat de cara dominant a plaer el 3 i sovintejant el 4de9 amb folre. Cal dir que aquesta temporada han completat més castells de 9 abans de Sant Fèlix que la temporada passada, quan van completar la millor actuació d'una colla no vilafranquina per la seva festa major. Diumenge volen fer una passa endavant i tornar a mostrar el seu potencial, provant els primers castells superiors al 3de9 amb folre. El 5de9 amb folre sembla l'aposta clara dels vallencs, un castell que han dominat les darreres temporades i que els ha funcionat els dies clau de la temporada. L'altra construcció que treballen és el 2de9 amb folre i manilles, una construcció que intentaven la temporada passada pel Firagost però que no va arribar a bon port. Veurem si el treball amb les manilles aquesta temporada ha estat el correcte i si el 2 emmanillat arriba diumenge a la plaça de la Vila de Vilafranca. Els castells bàsics de 9 pisos els tindran en cartera i un possible pilar de 6 renovat, que també podría veure la llum diumenge. 
 
Els Castellers de Vilafranca es plantegen la millor actuació de la història dels castells, portant a plaça el 3de9 amb folre i l'agulla, el 3de10 amb folre i manilles, el 2de8 sense folre i el pilar de 8 emmanillat. 
 
Els Minyons de Terrassa, que completen el cartell enguany, podrien portar el 3de10 emmanillat per primer cop a Vilafranca i acompanyar-lo del 2de9 amb folre i manilles, el 5de9 amb folre i el pilar de 8 emmanillat. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Fèlix. 
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 30 d'agost a les 12:30h. Plaça de la Vila, Vilafranca del Penedès.
Interès: Diada marcada al calendari casteller, on es donen cita les millors colles i s'aixequen les millors construccions a la plaça més castellera.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar