Joel Reche
,
08/08/2014
Fires i festes

Recuperant forces

Les diades de La Figuera, Riudoms i Els Pallaresos centren l'activitat de l'agenda castellera al Camp de Tarragona
Xiquetsdel Serrallo

Foto: 

Facebook Xiquets del Serrallo
Els Xiquets del Serrallo
Després d'unes setmanes d'infart, les colles del Camp es prenen un darrer descans abans d'encarar un tram final de temporada que es preveu trepidant, amb Sant Magí trucant a la porta.
El cap de setmana passat ens va deixar la millor actuació de la història dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la Fatarella, on van completar tant el pilar de 6 com el 2 de 7. A Vila-seca es va poder veure el primer 5 de 6 carregat de la colla local i els Xics Caleros van portar el 3 de 6 a Mont-roig del Camp. La diada de Firagost en canvi va ser una diada amb dues cares: la Colla Vella va completar sense gaires complicacions l'actuació que s'havien plantejat, descarregant el 3 i el 4 de 9 folrats i el 5 de 8. En canvi, la Colla Joves, amb un plantejament més ambiciós, va veure com cap dels dos intents de 2 de 9 amb folre i manilles passaven de sisens i tots dos es desmuntaven per indecisió de la canalla. Els diables vermells van sortir de plaça amb el 4 de 9 amb folre i el 3 de 8.
 
La Figuera tornarà a ser un any més plaça castellera, com és habitual des de la refundació dels Brivalls de Cornudella. Els de la camisa blava intentaran ajuntar en una mateixa diada els castells de 6 i mig que ja han completat aquest any i el pilar de 5, que encara no han aconseguit carregar aquest 2014. Els Xiquets del Serrallo seguiran la seva línia de treball amb els castells de 7 i mig que els ha de portar a un possible assalt als castells de 8 per Sant Magí.
Fitxa de la diada: Festa major de la Figuera.
Amb les colles: Brivalls de Cornudella i Xiquets del Serrallo.
Dia, hora i lloc: Dissabte 9 d'agost a les 12:00h. Plaça de la Vila, La Figuera.
Interès: Diada on es podrà gaudir dels màxims castells de la colla del Priorat i la preparació de cara a Sant Magí dels del barri pesquer de Tarragona.
 
Els Xiquets de Reus tornen de vacances  i ho fan com és habitual a Riudoms, a la fira de l'avellana, fruit que posa color a la camisa dels de Reus. Els del carrer Rosich portaran castells de 7 i mig amb la possibilitat de veure el 3 de 8. A plaça també hi seran els Xiquets de Vila-seca, que vénen de completar la millor actuació de la seva curta història, amb el 5 de 6 carregat. A Riudoms portaran castells de 6 i mig amb la possibilitat de tornar a veure el 5 de 6.
Fitxa de la diada: Fira de l'Avellana a Riudoms.
Amb les colles: Xiquets de Reus i Xiquets de Vila-seca.
Dia, hora i lloc: Dissabte 9 d'agost a les 20:30h. Pati de les Escoles, Riudoms.
Interès: Diada de rodatge de totes dues colles de cara a afrontar els objectius de pròximes diades.
 
La diada de Els Pallaresos gaudirà dels castells de 7 i 7 i mig tant dels Castellers d'Altafulla com dels Nois de la Torre, que estaran acompanyats dels Xiquets de Tarragona. Els matalassers, que també han gaudit d'una petita aturada estiuenca, hauran de prémer l'accelerador per arribar a Sant Magí amb les millors garanties per fer l'assalt a la Gamma Extra. Els del carrer de Santa Anna volen portar el 2 de 9 emmanillat a la plaça de les Cols i convertir-se així en colla de Gamma Extra. A Els Pallaresos portaran castells de 8 i mig. 
Fitxa de la diada: Festa major dels Pallaresos
Amb les colles: Castellers d'Altafulla, Nois de la Torre i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Diumenge 10 d'agost a les 18:00h. Carrer Major, Els Pallaresos.
Interès: Diada amb les dues colles rivals del Baix Gaià i on els Xiquets de Tarragona seguiran el seu rodatge de cara a Sant Magí.
 
Com ja ve sent habitual les darreres temporades, la Colla Vella actuarà a Salou per la seva festa major d'estiu. Els de Manel Urbano arriben a la vila turística després d'un Firagost on tot va sortir segons les seves previsions i portaran a l'Espigó castells de 8, pensant en les estructures superiors que es plantegen per aquest mes d'agost.
Fitxa de la diada: Festa major de Salou.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Diumenge 10 d'agost a les 19:00h. Espigó del Moll, Salou.
Interès: Diada de rodatge dels de Valls de cara a afrontar un Agost amb diades de màxima exigència.

També et pot interessar