Colla Vella dels Xiquets de Valls

Foto: 

Colla Vella dels Xiquets de Valls

Sant Isidre per partida doble

Dues diades dedicades a Sant Isidre a Valls i el Milà centren l’activitat castellera d'aquesta setmana. També veurem castells a Altafulla, on la colla local celebra la diada de la Primavera
Joel Reche
,
14/05/2015
Fires i festes
La Colla Vella dels Xiquets de Valls organitza un any més la diada de Sant Isidre, diada dels pagesos, origen de la colla rosada fa més de dos segles. Els de Manel Urbano arriben a la diada del proper dissabte amb dues tripletes de 8 descarregades, la darrera el passat diumenge a la Festa Major de Lleida. Els de la camisa rosada podrien portar el seu primer castell de 9 de la temporada a la plaça de l’Oli. A banda, portaran altres construccions de 8 i mig, com el 2de8 amb folre. Els Xiquets de Reus arriben a Valls després de descarregar el segon 3de8 de la temporada a Sabadell el passat cap de setmana. A la capital de l’Alt Camp volen tornar-lo a repetir i no descarten estrenar el 2de7, castell que encara no ha vist la llum per culpa de canvis al pis de terços, que han obligat als d’Oriol Ciurana i Jordi Guarque a centrar més esforços en aquesta estructura. Els Xiquets de Tarragona, que van estrenar 3 castells de 8 a la mateixa diada el passat cap de setmana al barri barceloní de Sants, intentaran portar la mateixa actuació a Valls, repetint doncs 3de8, 4de8 i 2de8 amb folre. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Isidre.
Amb les colles: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Xiquets de Reus i Xiquets de Tarragona.
Dia, hora i lloc: Dissabte, 16 de maig a les 18:30h. Plaça de l’Oli, Valls.
Interès: Construccions de 8 pisos per part de les tres colles del Camp de Tarragona, amb la possibilitat de veure el primer castell de 9 de la temporada de la colla local.
 
 
Els Xiquets d’Altafulla organitzen la diada de Primavera el proper dissabte. Aquesta diada els ha de servir per a seguir rodant castells de 6 i de 6 i mig, amb l’objectiu d’assolir els castells de 7 ben aviat. Els Nens del Vendrell, que han mostrat un gran nivell aquest inici de temporada, portaran alguna construcció de 8 pisos com el 3 o el 4de8 a la població del Baix Gaià. Els Nois de la Torre, que van assolir el primer castell de 7 de la temporada fa una setmana, podrien tornar a repetir-lo a la població veïna de Torredembarra. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Primavera.
Amb les colles: Castellers d'Altafulla, Nens del Vendrell i Nois de la Torre.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 17 de maig a les 12:00h. Plaça Martí Royo, Altafulla.
Interès: Construccions de 8 pisos de la colla vendrellenca i construccions de 6 i mig de les colles del Baix Gaià. 
 
 
La segona diada dedicada a Sant Isidre arriba diumenge al Milà, petita població de l’Alt Camp. La Colla Joves, habitual en aquesta població, arriba després d’estrenar el 3de8 a l’homenatge que van oferir a Ramon Barrufet fa uns dies. Al Milà portaran els dos castells bàsics de 8 i els acompanyaran d’alguna construcció de 7 i mig, com el 2de7 o el 5de7. Els Bordegassos de Vilanova que ja han assolit els 8 pisos aquesta temporada amb el 4de8 que van descarregar per Sant Jordi, portaran castells de 7 i mig a la població de l’Alt Camp. 
 
Fitxa de la diada: Diada de Sant Isidre.
Amb les colles: Bordegassos de Vilanova i Colla Joves Xiquets de Valls.
Dia, hora i lloc: Diumenge, 17 de maig a les 13:00h. Carrer de Santa Úrsula, el Milà. 
Interès: Construccions de 8 pisos per part de la colla vallenca i de 7 i mig dels de la camisa groc terrós. 

A

També et pot interessar