Gastronomia solidària al Camp de Tarragona

El xef reusenc Joan Urgellès cuina pel menjador social de Bonavista cada dimarts de final de mes
Surtdecasa Camp
,
24/02/2014
Menjar i beure

El concepte gastronomia solidària no és massa conegut a casa nostra. El cuiner reusenc Joan Urgellès explica que està més implantat al nord, sobretot al País Basc, terra hospitalària, generosa i de grans cuiners. Des del passat mes de desembre, Urgellès col·labora amb el menjador social de Bonavista, a Tarragona, i ofereix un àpat per a tots els usuaris l'últim dimarts de cada mes.

El 'Projecte Ciutat', impulsat per l'Associació Educativa Joventut i Vida de la barriada de Bonavista, es va crear amb l'objectiu de posar en marxa un menjador social al mateix barri tarragoní. Una zona tradicionalment marcada per l'exclusió social accentuada pels problemes econòmics dels seus veïns, les retallades, els desnonaments, les separacions, els maltractaments, o el consum de drogues.

  • imatge de control 1per1

Tot i això, amb l'aportació dels veïns i la col·laboració del Banc dels Aliments, es va poder tirar endavant aquest projecte que ofereix menjar i ajuda a famílies necessitades de Bonavista. A més, també proporciona un acompanyament social personalitzat i ofereix orientació sobre altres serveis i recursos necessaris.

Tota ajuda és poca

Però en aquests casos dues mans més sempre són benvingudes, i és per això que el xef reusenc Joan Urgellès es va oferir a cuinar un cop al mes per a tots els usuaris del menjador social, que té una capacitat per 60 persones. El primer dinar que els va oferir va ser el passat mes de desembre, justament el dia de Nadal, amb un menú format per la típica sopa de galets de Nadal de primer, i una rosada a la basca de segon. El dimarts 25 de febrer ja serà la tercera vegada que hi col·labora, i afirma que "quan es tracta de cuinar pels més necessitats tota ajuda és poca".

Per ara, Urgellès és l'únic cuiner que col·labora amb el menjador social de Bonavista tot i que anima a fer-ho a tots els companys de professió, i afirma que "si algú hi vol col·laborar jo estaré encantat de la vida, així podrem cuinar més sovint cada mes". 

A

També et pot interessar