Harrison Ford Fiesta

Foto: 

Ferran Estivill Civit

Harrison Ford Fiesta: "Només el futur sap on és el nostre sostre"

El grup tarragoní presenta el seu aclamat debut el 6 de novembre al Teatre Metropol
Genís Pena
,
03/11/2015
Música
Tots sabíem que els Harrison Ford Fiesta tenien potencial. Músics experimentats, un estil únic, un directe espatarrant... I voilà (com dirien ells en francès), aquí estan, considerats un dels grups revelació del 2015. Han entrat per la porta gran de l’escena alternativa estatal gràcies al seu disc -‘Harrison Ford Fiesta’ (Foehn Records, 2015)- que fa les delícies dels amants del folk més experimental. Els tarragonins ens confessen que esperen amb ànsia presentar el seu disc davant de la seva gent el proper divendres al Metropol. La ciutat que els va veure néixer els veurà, ja madurs, i amb un "petitó" entre les mans.
"No podríem estar més contents. Hem tret el nostre disc mitjançant una discogràfica que ens agrada i que ens sembla de les més importants"

- Fitxeu per Foehn Records, publiqueu disc, obteniu molt bones crítiques... Està sent difícil de digerir?
Difícil no, sorprenent i emocionant!

- Folk, psicodèlia, post rock, nouvelle chanson... No heu buscat un camí fàcil... 
La veritat és que no és un camí buscat. Fem allò que ens surt de dins, per tant, tampoc ho veiem complicat. Valorem molt el fet de fer el que ens agrada, no volem tancar-nos a experimentar al màxim.

- Vau gravar amb Joan Pons al Teatre de ca l'Eril. Com va ser l’experiència?
Va ser genial en molts sentits. En Joan és un tio molt ben parit. Té un espai molt gran i un equip espectacular. A part, vam xalar molt "jugant" allà amb El Petit (de Cal Eril)!

- Els directes de Harrison Ford Fiesta són una mena de catàrsi col·lectiva. Quelcom màgic potser. Com heu aconseguit sintetitzar aquesta explosió sonora al disc?
Allò que resulta més interessant del disc és que la base l’hem gravada tocant-la tots junts. D’aquesta manera vam poder captar bé l’energia de tots plegats. Després, hi vam afegir els arranjaments.

- Darrere de l’univers musical s’hi amaguen unes lletres madurades síl·laba a síl·laba. De què se’ns parla al vostre primer disc?
De lo hàbil i sa que s'ha d'estar per construir una nau espacial, del dilema que un pot tenir a vegades quan té l'oportunitat de matar a un follet pels seus calers, de a qui coi he de trucar si vull experimentar una sexualitat una mica més radical... Les nostres lletres parlen d’això i molt més. Si t’hi fixes, també parlem de tu en algunes.

- Canteu en francès. Avui en dia s’han trencat les barreres lingüístiques a la música?
Je pense que oui. De nos jours la musique pourrait traverser toutes les barrières pour se planter directement dans ton petit coeur.

Parleu-nos una mica de la part exterior de l’àlbum, el disseny i la maquetació estan fets “a casa” si no m’equivoco...
Sí, la part més mecànica està feta a casa. La idea de la il·lustració és d’un amic asturià, el David Cuero, que la va fer per a un cartell. Ens la va enviar i d’allí en vam treure alguns elements i en vam afegir d’altres.

Des del 2013, l’any que vau guanyar el DO Tarragona, la projecció ha estat meteòrica. On veieu el sostre de Harrison Ford Fiesta?
Només el futur sap on és el sostre...

- Així doncs, us veieu fent gira fora d’Espanya?
Yes! Oui! Ja!

Podríem dir que sou un dels líders del panorama musical tarragoní. Com porteu aquest rol, i com veieu la moguda al Camp de Tarragona?
Creiem que no tenim aquest rol. El panorama musical pinta molt bé per la comarca des de fa uns anyets.  Darrerament han anat sortint moltes bandes interessants amb moltes ganes d’experimentar amb la música.

- Quina importància té per vosaltres el concert del dia 6 al Metropol?
Ara mateix té tota la importància. Hem tret el nostre primer disc mitjançant una discogràfica que ens agrada i que ens sembla de les més importants del panorama "indie" a Espanya. Aquest dia 6 és la festa de presentació del nostre "petitó" davant de la gent de la nostra ciutat, per tant, no podríem estar més contents.

 

Els Harrison Ford Fiesta ens han dit quines són les seves 5 cançons de capçalera...

Més informació: 

A

També et pot interessar