AGENDA
Activa't
Òscar Camps
2017
Dilluns 26 de juny, 20h
  • Igualada
Teatre Municipal l'Ateneu

Cicle Converses Anoiadiari: Òscar Camps conversa amb Xavi Rosiñol

Segon acte del cicle 'Converses' promogut pel mitjà de comunicació Anoiadiari, sota el títol 'Què fem amb els refugiats?'

El periodista Xavi Rosiñol, sotsdirector del programa Els matins de TV3 i impulsor de la plataforma Casa nostra, casa vostra, conversarà amb Òscar Camps, fundador i director de l'ONG Proactiva Open Arms, sobre la situació que viuen i pateixen els migrants i refugiats.

Fa dos anys, Òscar Camps, propietari d’una empresa de socorrisme establerta a Badalona, Pro-Activa Serveis Aquàtics, especialitzada en serveis de seguretat aquàtica i el socorrisme, va veure a la televisió les imatges d'un nen ofegat en una platja, mort en el seu intent fracassat de travessar el mar amb la seva família. Unes imatges que van fer la volta al món i van sacsejar moltes consciències. Camps, llavors, es va preguntar "si nosaltres ens dediquem a salvar gent a les nostres platges, per què allà s'estan morint i ningú els ajuda".

En el context de la crisi dels refugiats, en el marc de la Guerra civil siriana, quan milers de persones perdien la vida intentant arribar a Europa, Camps va decidir desplaçar-se a Lesbos, una illa grega situada prop de Turquia, per avaluar la situació sobre el terreny. Aprofitant la seva experiència en vigilància de platges, ell i uns quants companys voluntaris van decidir aplicar els seus coneixements en socorrisme per col·laborar en el rescat dels refugiats que intentaven arribar a la Unió Europea a través del mar Egeu. El setembre del 2015 van decidir fundar l’ONG Proactiva Open Arms.

Camp i el seu equip, des d’aquell moment, treballen activament en rescats i, paral·lelament, ajuden a donar visibilitat a la duresa i crueltat de les condicions en què es troben els immigrants que fugen dels conflictes dels seus territoris. Òscar Camps i l’ONG Proactiva Open Arms han rebut nombrosos reconeixements per la seva tasca, com el Premi català de l'Any, el Pere Casaldàliga; el premi Transforma d'UNICEF, la Medalla Olof Palme o el Ciutadà Europeu, atorgat pel Parlament Europeu.

Et pot interessar

Igualada Urban Running Night Show
Dissabte 21 de setembre
Igualada
2n Cicle de xerrades sobre Història i Patrimoni dels Pallars - La Pobla de Segur 2019
Del 14 de setembre al 12 de juny
La Pobla de Segur
Exposició 'Te'n recordes?'
Del 20 d'agost al 19 de setembre
Igualada
Els dies que vindran
Dijous 19 de setembre, 20h
Igualada