AGENDA
Arts
3,2,1... acció!
2017
Del 22 d'agost al 22 de setembre
  • Igualada
Biblioteca Central

Exposició '3, 2, 1... acció! Un pla seqüència del cinema a Igualada'

La història del cinema a Igualada és remunta a finals del segle XIX amb les primeres projeccions de la llanterna màgica, precursora del cinema. Així, la premsa de l’època recull que a la plaça de la Creu es va instal·lar una barraca on s’oferia un programa de «vistes fixes» i «fotografies en moviment». No va ser fins al 1904 que es van fer sessions de cinema a l’Ateneu Igualadí i es va projectar el film 'La Bella dorment' i «altres quadres en moviment». Al llarg dels anys, moltes entitats culturals van projectar pel·lícules als seus espais però no va ser fins al 1923 que es va inaugurar el primer saló de cinema pròpiament dit, el Cine Mundial, que va estar en funcionament fins el 1972.

El setè art també va tenir a la ciutat fidels seguidors que es van convertir en cineastes amateurs de renom, com Josep Castelltort, més conegut com "el Truco", que va guanyar nombrosos premis en certàmens d’arreu. Alguns d’ells es van aglutinar sota el paraigua de la Unió Cinematogràfica Amateur Igualadina i van dur a terme una gran tasca. Un altre moment important de la història del cinema igualadí va ser la posada en marxa del  Certamen Nacional de Cinema Amateur, l’any 1979, que es va convertir en Certamen Internacional el 1984, i que durant anys va posar Igualada a la primera línia.

Per completar aquesta exposició la Biblioteca projectarà diverses pel·lícules amateurs que es conserven a l’Arxiu Comarcal.

Inauguració: dimarts 22 d'agost, 18:30h

Projeccions:
Dimarts 7 de setembre, 19h
Dijous 7 de setembre, 19h

Et pot interessar

Dijous 22 d'agost, 21:30h
Vilanova de la Muga
Bohemian Rhapsody
Divendres 26 de juliol, 22:30h
El Perelló
Dimecres 24 de juliol, 22h
Peralada
Exposició 'La nova Biblioteca d’Olot'
De l'11 de maig al 31 de juliol
Olot
Tragèdia al call
Diumenge 4 d'agost, 10:30h
Tàrrega
Exposició 'Fa 45 anys que en tinc 45' de Lucia Perera
Del 4 al 31 de juliol
Riudoms
Del 13 de juliol al 15 d'agost
Vilafranca del Penedès
Exposició 'What a shitshow' de Maria Montes
Del 21 de juny al 4 d'agost
Tarragona