AGENDA
Arts
La volta al món en 80 còmics
2017
Del 14 de desembre al 31 de gener de 2018
  • Igualada
Biblioteca Central

Exposició 'La volta al món en 80 còmics'

Viatjar, conèixer altres cultures, endinsar-se en la història i manera de ser de països llunyans... Els còmics conformen un gènere literari amb majúscules. 'La volta al món en 80 còmics' proposa un recorregut, a través de mapes, postals i còmics, pels cinc continents, de la mà d’escriptors i il·lustradors d’arreu del món. A cada continent s’hi mostra, de manera molt gràfica, una tria dels principals còmics ambientats en aquests països.

Així, Europa i Àsia són els continents amb més producció literària, amb una quarantena de títols cadascun. De casa nostra s’exposen 'Victus', el primer volum de l’adaptació al còmic de la novel·la d’Albert Sánchez Piñol, i 'Barcelona: los vagabundos de la chatarra', de Jorge Carrión i il·lustracions de Sagar; 'Maus', de Txèquia; 'Una primavera en Chernóbyl' sobre Ucraïna, 'Agencia de viajes Lemming', de Portugal; i 'El botones verde caqui' sobre Bèlgica són alguns dels còmics europeus que podreu trobar a l’exposició i al fons de còmic de la Biblioteca. D’Àsia destaquen les obres del dibuixant canadenc GuyDelisle, que ha viatjat molt per la zona: 'Pyongyang', 'Crónicas birmanas' i 'Crónicas de Jerusalen'. També obres colpidores que s’emmarquen dins el realisme social, com 'Pies descalzos: una historia de Hiroshima', la tetralogia de Keiji Nakazawa.

Pel que fa a Amèrica hi ha còmics de superherois per a lectors de totes les edats, com les històries de Lucky Luke, Yakari i Spirit, i també propostes més socials com 'Talco de vidrio', de Marcello Quintanilha, ambientada al Brasil. D’Àfrica el lector trobarà propostes interessants per endinsar-se en països tan desconeguts com Costa d’Ivori, amb 'Aya de Youpogon', de Marguerite Abouet, i d’Oceania 'Hechizo total', de Simon Hanselmann, ambientada a Tasmània.

L’exposició també dedica un espai al personatge literari més viatger, en Tintín, i fa un recorregut circular on es van trobant els més de vuitanta còmics exposats, que el visitant podrà fullejar o emportar-se en préstec. Perquè la millor manera de conèixer el gènere és llegir-lo.

Et pot interessar

Exposició La Festa a la porta de casa Reus
Del 15 de maig al 10 de desembre
Reus
Tragèdia al call
Diumenge 3 de juny, 10:30h
Tàrrega
Del 19 de maig a l'1 de juliol
La Bisbal d'Empordà
Exposició 4x4
Del 5 de maig al 8 de juliol
Subirats
Exposició 'Conte va! Va de contes'
De l'11 de maig al 24 de juny
Vilanova i la Geltrú
Mimesi
Del 4 de maig al 30 de juny
Lleida