AGENDA
Arts
La volta al món en 80 còmics
2017
Del 14 de desembre al 31 de gener de 2018
  • Igualada
Biblioteca Central

Exposició 'La volta al món en 80 còmics'

Viatjar, conèixer altres cultures, endinsar-se en la història i manera de ser de països llunyans... Els còmics conformen un gènere literari amb majúscules. 'La volta al món en 80 còmics' proposa un recorregut, a través de mapes, postals i còmics, pels cinc continents, de la mà d’escriptors i il·lustradors d’arreu del món. A cada continent s’hi mostra, de manera molt gràfica, una tria dels principals còmics ambientats en aquests països.

Així, Europa i Àsia són els continents amb més producció literària, amb una quarantena de títols cadascun. De casa nostra s’exposen 'Victus', el primer volum de l’adaptació al còmic de la novel·la d’Albert Sánchez Piñol, i 'Barcelona: los vagabundos de la chatarra', de Jorge Carrión i il·lustracions de Sagar; 'Maus', de Txèquia; 'Una primavera en Chernóbyl' sobre Ucraïna, 'Agencia de viajes Lemming', de Portugal; i 'El botones verde caqui' sobre Bèlgica són alguns dels còmics europeus que podreu trobar a l’exposició i al fons de còmic de la Biblioteca. D’Àsia destaquen les obres del dibuixant canadenc GuyDelisle, que ha viatjat molt per la zona: 'Pyongyang', 'Crónicas birmanas' i 'Crónicas de Jerusalen'. També obres colpidores que s’emmarquen dins el realisme social, com 'Pies descalzos: una historia de Hiroshima', la tetralogia de Keiji Nakazawa.

Pel que fa a Amèrica hi ha còmics de superherois per a lectors de totes les edats, com les històries de Lucky Luke, Yakari i Spirit, i també propostes més socials com 'Talco de vidrio', de Marcello Quintanilha, ambientada al Brasil. D’Àfrica el lector trobarà propostes interessants per endinsar-se en països tan desconeguts com Costa d’Ivori, amb 'Aya de Youpogon', de Marguerite Abouet, i d’Oceania 'Hechizo total', de Simon Hanselmann, ambientada a Tasmània.

L’exposició també dedica un espai al personatge literari més viatger, en Tintín, i fa un recorregut circular on es van trobant els més de vuitanta còmics exposats, que el visitant podrà fullejar o emportar-se en préstec. Perquè la millor manera de conèixer el gènere és llegir-lo.

Et pot interessar

Exposició 'Antoni Tàpies. La resistència del signe'
De l'11 de març a l'1 de novembre
Vila-seca
Exposició 'Tu tens la clau' a les biblioteques de Tarragona, 2020
Del 29 de maig al 30 de juny
Montblanc
Exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent' - Museu de Tortosa 2020
A partir del 26 de maig
Tortosa
Exposició 'Deriva' de Carles Gabarró
Del 8 de març al 19 de juliol
Agramunt
Exposició 'Mar d'emocions', de Josep M. Aran
A partir del 28 d'abril
Exposició 'Remendadores', Cambrils 2018
A partir del 26 de març