,
2017
Divendres 3 de novembre, 19:30h
Llibreria Papasseit
Manresa

Presentació 'La carpeta blava' d'Adrià Pujol

'La carpeta és blava' (LaBreu edicions, 2017) és el suggerent títol del darrer llibre de l'Adrià Pujol, una espècie d'assaig novel·lat sobre l'humor empordanès i l'humor en general; un anàlisi gairebé antropològic (no en va aquesta és la disciplina de Pujol) de l'humor, des dels seus inicis fins a l'actualitat.
L'humor és el protagonista de la tesi doctoral de Pujol, i ho és també d'aquesta novel·la que agafa, com a fil conductor, les actes d'una llarga i accidentada nit en blanc i les converses de bar entre un arquitecte barceloní instal·lat a l'Empordà i l'autor, un empordanès autòcton que practica sense temor el collonar, aquella forma cantelluda de sentit de l'humor tan pròpia de la zona.
Adrià Pujol (Begur, 1974), antropòleg i escriptor, compagina la docència amb la museografia. Escriu a la Revista de Girona, al Diari de Girona i a l’AVENÇ i és membre fundador de l’Observatori de la Vida Quotidiana. Ha publicat assaig 'Entre el poder i la màscara', i ficció 'Alteracions' entre d’altres. Els seus darrers llibres són Guia sentimental de l’Empordanet (Pòrtic, 2016) i la traducció de 'L’Eclipsi' de Georges Perec (L’Avenç, 2017).
D'Adrià Pujol, l’escriptor i traductor Jaume C. Pons Alorda n'ha dit que és "l’escriptor d’aquest 2017".

  • imatge de control 1per1