Manresa
Manresa Turisme
Plaça Major, 10
08241 - Manresa
  • 938 784 090
  • turisme@manresaturisme.cat
Cova de Sant Ignasi
Manresa Universal, la ciutat de Sant Ignasi

Sant Ignasi de Loiola és la personalitat que ha donat més projecció internacional a la ciutat de Manresa. L’any 1522, Manresa va inspirar i transformar a Sant Ignasi, per escriure els 'Exercicis Espitituals'. Amb el pas dels anys, el record del Sant i la seva obra també van acabar transformant la ciutat, llegant alguns dels elements patrimonials i arquitectònics més representatius de la Manresa actual.

La ruta ignasiana recorre un seguit d'indrets marcats per anècdotes, llegendes i simbolismes a l’entorn del fundador de la Companyia de Jesús, com l'Antiga Escola de Sant Ignasi, la Capella del Rapte, les façanes de la Seu de Manresa, el Pou de la Gallina, la capella de Sant Ignasi Malalt i l'Espai 1522, sense oblidar el monument ignasià per excel·lència: el Santuari de la Cova de Sant Ignasi.

> Més informació aquí

carrer del balç Manresa
Balç i Vi

Proposta gastronòmica i cultural, on ens conviden a fer una visita cultural al Carrer del Balç i un tast servit al Restaurant Miami, que inclou una copa de vi de la DO Pla de Bages i una tapa.

Emplaçat en les dependències d'un antic casal noble, el centre d'interpretació del Carrer del Balç ofereix als visitants un muntatge amb recursos multimèdia que posa en valor un conjunt patrimonial únic, permetent-los conèixer com era la Manresa del segle XIV. El carrer del Balç és un magnífic exemple de l'urbanisme medieval català. El carrer formava part del nucli de la ciutat medieval, situat a l'entorn de l’actual plaça Major. De traçat estret i sinuós, una de les característiques més especials d’aquest espai és la seva cobertura, creada pels porxos que es van edificar entre casa i casa.

> Més informació aquí

Vermuts amb Cor
Vermuts amb Cor

Saps que fa uns 40 milions d'anys Manresa estava coberta per un mar? O que el carrer del Balç és pràcticament únic a Catalunya? Saps que a Manresa hi ha comerços amb més de 150 anys d'història? I que gaudeix d'uns productes d'horta regats per un canal construït al segle XIV?

Descobreix les històries i els secrets sobre el paisatge, el patrimoni, el comerç, la gastronomia i el passat vitivinícola de la ciutat seguint la visita 'Manresa, Cor de Catalunya': un recorregut que us portarà des a la basílica de la Seu, al nucli històric de la ciutat, al carrer del Balç i a la part modernista i més comercial de la Manresa d’avui. Per acabar-ho de la millor manera, finalitzarem la visita amb un vermut de proximitat al Restaurant Circus.

> Més informació aquí

Museu de la Tècnica
Visita el Museu de la Tècnica

El Museu de la Tècnica de Manresa està situat al monumental edifici dels Dipòsits Vells, uns enormes dipòsits d’aigua (12 milions de litres de capacitat) que encara conserven l’estructura, les obertures superiors i, fins i tot, la humitat.

Amb espais polivalents i versàtils que acullen alguns dels grans esdeveniments de la Catalunya central, el Museu de la Tècnica acull dues destacades exposicions permanents. Una mostra sobre la Sèquia ens explica la gran obra de la Sèquia des d’una perspectiva històrica i centrada especialment en els seus efectes per al creixement de la producció agrícola i de l’urbanisme des de l’edat mitjana. D’altra banda, una mostra sobre la cinteria explica la importància d’aquesta indústria a la ciutat, que és el gran referent del sector al mercat espanyol.

> Més informació aquí

Torre Lluvià
Natura i Modernisme a l'Anella Verda

Un matí de senderisme amb guia i monitor de marxa nòrdica per pistes i corriols amanits d'elements modernistes de l'arquitecte Ignasi Oms i Ponsa. Es tracta d’una caminada de 14 km sense dificultat, amb una curta introducció a la marxa nòrdica. Una experiencia enriquidora, on ens conviden a gaudir de la natura tot fent salut i amb la riquesa del patrimoni Modernista de l'Anella Verda. S'acabrà de la millor manera, tot tastant productes km 0.

> Més informació aquí

Horaris

Hivern: Del 16 de setembre al 31 de març
De dilluns a dijous: de 10 a 14h
Divendres i dissabtes: de 10 a 14h i de 17 a 19h
Diumenges i festius: de 10 a 14h

Estiu: De l'1 abril al 15 de setembre
De dimarts a dissabte: de 10 a 14h i de 17 a 19h
Dilluns, diumenges i festius: de 10 a 14h

Festius tancat: 1 de gener i 25 de desembre