Llibres
,
2017
Divendres 29 de setembre, 19:30h
Llibreria Papasseit
Manresa

Presentació 'La España corrupta', de Jaume Muñoz

'La España corrupta. Breve historia de la corrupción (de la Restauración a nuestros días, 1875-2016)', editat per l’editorial Comares, és el títol que el jove historiador Jaume Muñoz ha donat a aquest estudi, que pretén sintetitzar la història recent d’un dels temes que més preocupa a la societat: la corrupció.

El llibre pretén comprendre els processos i l’evolució de les males pràctiques realitzades des dels llocs de responsabilitat pública d’Espanya. Caciquisme, estraperlo, tupinades, targetes black, Gurtel... són algunes de les múltiples cares d’un problema que ha marcat la vida dels espanyols al llarg de l'historia. La corrupció, per altra banda, ha rebut intents de resposta molt diversos, generant moviments polítics de protesta - des del Regeneracio-nisme fins al 15M -.

Jaume Muñoz (Barcelona 1990) es va llicenciar en Història a la Universitat de Barcelona i va cursar un màster en història Contemporània. I amb aquest estudi, que s'ha guanyat l'atenció al prestigiós historiador Paul Preston, ha aparegut en diversos programes televisius d'actualitat, entre ells el +324.

Jordi Pons, encarregat de fer-ne la presentació, és membre de l’Associació Memòria i Història de Manresa.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1