Música
,
2018
Dissabte 10 de novembre, 18h
Basílica de Santa Maria
Igualada

Concert 'Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal'

En el marc del projecte Episcopus, la Basílica de Santa Maria acull 'Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal', un concert d'homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages, a càrrec de l'Orquestra Simfònica dels Vallès i 11 corals catalanes, organitzat pel Bisbat de Vic.

'Oratori musical Episcopus' és una obra musical religiosa original, composada per Monsenyor Valentí Miserachs (compositor i director), amb textos de l'escriptor i gramàtic català, Mn. Josep Ruaix (llibretista), ambdós del Bisbat de Vic.

L'obra representa un diàleg imaginari entre els bisbes Oliba i Torres i Bages, l'un des del cim del Montseny, l'altre des del cim de Montserrat, recollint textos de la Bíblia, de la litúrgia, de Verdaguer i de Josep Carner. El compositor Miserachs lliga magistralment aquest diàleg entre els dos bisbes, amb temes i melodies inspirades en la tradició musical de Catalunya.

A banda de La Seu de Manresa, prèviament, el concert s'ha celebrat a la Catedral de Vic (12 d'octubre), al Monestir de Ripoll (13 d'octubre), a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona (14 d'octubre) i a la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa (3 de novembre).

El principal objectiu del concert és posar en valor la figura dels bisbes Oliba, en commemoració de l'inici del seu episcopat com a bisbe de Vic (1018-1046) i personatge reconegut d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya, i Josep Torras i Bages, en complir-se 100 anys de la seva mort, el 2016, per tal de reviure avui la seva petjada en el nostre país, des d'una experiència estètica i musical a l'abast del gran públic. En paraules del Delegat Episcopal per al Patrimoni Cultural del Bisbat de Vic, Mn. Josep M. Riba, "la música toca el cor i els ressons corals fan entrar la història de la vida amb naturalitat a qui l'escolta".

Preu: 

10€
Venda d'entrades online aquí.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1