AGENDA
Fires i festes
CoopDeCap
2018
Del 6 al 9 de juny
  • Igualada
Diversos indrets

CoopDeCap, Fira de l'Economia Social i Solidària

L’existència de múltiples iniciatives d’Economia Social i Solidària (ESS) a l’Anoia i el creixent interès popular per les economies transformadores, van motivar que l’any 2016, diverses persones es coordinessin fent néixer CoopDeCap, una coordinadora informal d’entitats i productors afins a l’ESS. L'objectiu de CoopDeCap és la promoció, el debat i la generació de sinèrgies entre els diferents projectes i agents de l'ESS de la comarca.

Enguany, CoopDeCap s’ha enxarxat amb la coordinadora del Barri de Xauxa, per oferir durant quatre dies una àmplia oferta de xerrades, tallers i activitats amb les que visualitzar els avantatges de l’economia social i solidària i alhora dinamitzar el Barri de Xauxa sota el lema "Una altra esconomia ̷é̷s̷ ̷p̷o̷s̷s̷i̷b̷l̷e̷ ja existeix!"

Els dies 6, 7 i 8 hi haurà xerrades a les tardes a diferents locals del barri. Dimecres a Cal Cuta una aproximació a la problemàtica de l'accés a l'habitatge -amb la PAH Anoia- i dos projectes juvenils que promouen la masoveria urbana -
'Obrint Portes' d'Igualada i 'La Llavor' de Lleida-. Dijous a La Cooperadora en Jordi Garcia ens presentarà el llibre 'L'Economia Solidària en 100 paraules'. I divendres a la cooperativa de consum Naturalment, Setem ens parlarà de la indústria de la roba i la seva campanya 'Roba Neta'.

Dissabte 9 de juny serà el dia fort amb diverses activitats arreu del barri. La Plaça Catarineu acollirà de 11h a 20h. una Fira d'entitats, projectes i cooperatives de l'eeconomia social i solidària de la comarca i els voltants. Més de 17 iniciatives que van des de l'alimentació, la roba o iniciatives culturals. A més, durant tot el dia les persones interessades podran "conectar-se a les alternatives" de Fiare Banca Ètica, Som Energia, Som Connexió (serveis de telefonia) o Som Mobilitat.

Al llarg del dia també hi haurà diverses xerrades, tallers infantils, vermut musical i el documental 'Economia col·lectiva'. La jornada clourà a Cal Cuta amb música de Miguel Díaz, Big blau band i Daltonic Guatemala Connexion.

Podeu consultar el programa sencer, aquí.

Et pot interessar

Tres Tombs a Igualada
Dies 19 i 20 de gener
Igualada
El Trencanous
Diumenge 20 de gener, 18h
Igualada
VIII Fira del Porc de Canet d'Adri
Diumenge 10 de febrer
Canet d'Adri
El fotógrafo de Mauthausen
Dijous 17 de gener, 20h
Igualada