Arts
,
2018
Del 18 d'octubre al 25 de novembre
Museu Comarcal
Manresa

Exposició 'El Forn de la Calç de la indústria minera a la indústria cultural'

L'exposició aplega fotografies de la memòria dels forns i creacions contemporànies realitzades per artistes que han residit o exposat al Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç durant els darrers deu anys.

S’hi podrà veure imatges de les obres d’escultors com Joaquim Falcó, Marta Pruna i Maria Picanyol; les instal·lacions multidisciplinàries de Ramon Brichs, Berta Esteve, Sergi Faüstino, Alèxia Lleonart, Sharon Kallis, David Gwoman i Marco Ranieri; així com els treballs  dels artistes Marina Berdalet, Roser Oduber i Carmen Margarit. Per veure el dossier dels projectes cal clicar AQUÍ.

El Forn de la Calç de Calders és un clar exponent del patrimoni industrial i els nous models de gestió cultural. Aquesta relació provoca una aproximació a la intervenció en el patrimoni industrial diferent a l’habitual fins aquest moment.

L’exposició reflecteix la recuperació i reutilització dels Forns de Calç de Calders després de deu anys i completa la trilogia del desè aniversari, a més suposa un aprofundiment en el procés de transformació de l’antiga explotació minera, dels seus edificis i dels seus actuals usos.

Horari: 

De dimarts a divendres de 10 a 14h
Dissabtes de 10 a 14h i de 17 a 20h

Més informació: 

  • imatge de control 1per1