Arts
,
2018
Del 16 de novembre al 13 de gener
Museu de la Pell d'Igualada
Igualada

Exposició 'Faruk. Històries del 28 de desembre'

En el marc del 75è aniversari del Patge Faruk, missatger dels Reis i icona i símbol de la ciutat d'Igualada, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia presenta l'exposició 'Faruk. Històries del 28 de desembre'.

Una exposició temporal que recorre els 28 de desembres des dels inicis de la festa dels Reis a Igualada fins l’any 1991. Produïda pel Museu i comissariada per l’historiador i gestor cultural igualadí Pau Duran, la mostra és un recorregut emocional i històric que busca explicar històries de molts igualadins i anoiencs rere aquests 28 de desembres. Dies, antesala de la gran festa que, marcats per diversos successos polítics i socials al llarg de la història, no han deixat de ser dies d’il·lusió, tendresa i solidaritat.

Una primera part de l’exposició aprofundeix en la relació entre la festa dels Reis i els canvis socials i polítics: una nova concepció de la vida social i festiva a finals de segle XIX, els conflictes laborals i les classes treballadores, i com van viure la festa de Reis els nens i nenes durant la república i la guerra. Els objectes i documents que s’exposen en aquesta primera part ens mostren com es vivien el Reis a la ciutat durant el primer terç del segle XX.

En la segona part de l’exposició s’explica l’arribada del Patge Faruk de la mà de Lluís Valls, professor de l’Acadèmia Igualada, i tots els elements exposats il·lustren aquesta figura -la ràdio, les cartes, els patges, l’himne, el Centro Nacional- durant els anys 40 i 50. El color i les tendències dels 60 i 70, que es visualitzen a través de pel·lícules familiars i fotografies, expliquen una mica més la figura del Patge Faruk en aquests anys.

Horari: 

De dimarts a divendres: de 10 a 14h
Dijous i divendres: de 16 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius: d’11 a 14h

Inauguració: 

Divendres 16 de novembre, 19:30h
Visita guiada a l'exposició a càrrec del comissari Pau Duran: Diumenge 2 de desembre, 12h

Comissariada per: 

Pau Duran

Accessibilitat

  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​

Més informació: 

  • imatge de control 1per1