Arts
,
2018
Del 29 de juny al 2 de setembre
Museu de la Pell
Igualada

Exposició 'Gravar és esgarrapar' de Josep Guinovart

L'exposició 'Gravar és esgarrapar' suposa alhora un recorregut per l’obra de l’artista Josep Guinovart i un apropament a les diferents tècniques d’estampació amb què va treballar, posant de relleu la importància que va tenir l’obra gràfica en la seva trajectòria.

En aquesta mostra hi podrem veure tres tècniques diferents d’estampació: gravat, litografia i serigrafia:

- Una sèrie de 10 gravats de gran format (1mx90cm), i una planxa  de gran format que porta per títol Homenatge a Goya. Fins a dia d’avui no s’havien exposat en la seva totalitat i una sèrie Homenatge a Lorca (son les suites del llibre d’artista) que en el seu dia va fer Guinovart per acompanyar els 6 poemas Galegos que Lorca dedicà a Rosalia de Castro.

- Litografies: es presenten dues sèries diferents, una que duu per títol Homenatge al poeta Leon Felipe i la sèrie que Guinovart va dedicar a Bujaraloz.

- Serigrafies: es presenten dues sèries. La titulada La Padrera, va ser feta en el marc de l’antològica de Guinovart a la Pedrera, i es un clar homenatge al Modernisme. I també es presenta un conjunt de serigrafies inèdites en el nostre territori.

Tots els gravats i litografies van ser posteriorment il·luminats una a una per l’artista, convertint les peces en quasi un monotip.

Inauguració: 

Divendres 29 de juny, 19:30h

  • imatge de control 1per1