AGENDA
Arts
Miquel Solà
2018
Del 30 d'octubre al 23 de novembre
  • Igualada
Biblioteca Central

Exposició 'L'art en els cementiris: Poblenou i Montjuïc'

El fotògraf igualadí Miquel Solà i Rossell presenta una nova exposició coincidint amb la festivitat de Tots Sants, 'L’art en els cementiris: Poblenou i Montjuïc'.

A la mostra s’hi podran veure fotografies de gran format que mostren la bellesa dels grans mausoleus que la burgesia catalana va encarregar a principis del segle XX. Mausoleus que reproduïen l’opulència de les mansions en què aquests prohoms de la burgesia van viure en vida i amb diversos estils com el neogòtic, el modernisme, el noucentisme...

Arquitectes de prestigi com Puig i Cadafalch i Lluís Domènech i Montaner, escultors de la talla de Josep Campeny i Josep Llimona signaven aquestes obres artístiques monumentals que avui han esdevingut un reclam turístic que va més enllà de la festivitat de Tots Sants.

Així, al cementiri de Montjuïc es fan rutes guiades artístiques on els visitants poden conèixer una quarantena de sepulturesd’un alt valor artístic realitzades en el període comprès entre els anys 1888 i 1936. Per la seva banda, el de Poblenou va ser el primer cementiri de la ciutat i la ruta que s’hi pot fer és una evocadora reconstrucció de 100 anys d’història, que comença el 1775 amb la benedicció del nou espai funerari i acaba amb l’Exposició Universal del 1888.

Inauguració: 

Dimarts 30 d'octubre: 19h
Xerrada on Miquel Solà parlarà d’aquest important llegat patrimonial, acompanyat de la música de Brahms, Mozart i Bach, entre d’altres.

Et pot interessar

Exposició ‘Territorial’ d'Elisenda Rosàs
Del 10 de gener al 2 de febrer
Reus
Exposició 'Els primers trets de Francesc Boix'
Del 31 de gener al 17 de febrer
Valls
Del 14 de desembre al 24 de març
Vilafranca del Penedès
Any cardenal Vidal i Barraquer 2018
De l’11 de gener al 17 de febrer
Tarragona
Tres Tombs a Igualada
Dies 19 i 20 de gener
Igualada
Exposició ‘Miquel Falgàs: La Peribilitat del Nom’
Del 12 de gener al 12 de febrer
Reus