AGENDA
Arts
Miquel Solà
2018
Del 30 d'octubre al 23 de novembre
  • Igualada
Biblioteca Central

Exposició 'L'art en els cementiris: Poblenou i Montjuïc'

El fotògraf igualadí Miquel Solà i Rossell presenta una nova exposició coincidint amb la festivitat de Tots Sants, 'L’art en els cementiris: Poblenou i Montjuïc'.

A la mostra s’hi podran veure fotografies de gran format que mostren la bellesa dels grans mausoleus que la burgesia catalana va encarregar a principis del segle XX. Mausoleus que reproduïen l’opulència de les mansions en què aquests prohoms de la burgesia van viure en vida i amb diversos estils com el neogòtic, el modernisme, el noucentisme...

Arquitectes de prestigi com Puig i Cadafalch i Lluís Domènech i Montaner, escultors de la talla de Josep Campeny i Josep Llimona signaven aquestes obres artístiques monumentals que avui han esdevingut un reclam turístic que va més enllà de la festivitat de Tots Sants.

Així, al cementiri de Montjuïc es fan rutes guiades artístiques on els visitants poden conèixer una quarantena de sepulturesd’un alt valor artístic realitzades en el període comprès entre els anys 1888 i 1936. Per la seva banda, el de Poblenou va ser el primer cementiri de la ciutat i la ruta que s’hi pot fer és una evocadora reconstrucció de 100 anys d’història, que comença el 1775 amb la benedicció del nou espai funerari i acaba amb l’Exposició Universal del 1888.

Inauguració: 

Dimarts 30 d'octubre: 19h
Xerrada on Miquel Solà parlarà d’aquest important llegat patrimonial, acompanyat de la música de Brahms, Mozart i Bach, entre d’altres.

Et pot interessar

7 Onades, Vanesa Zaro
Del 4 al 17 de març
Girona
Exposició 'Mirades nues' de Haidé Costa
Del 20 de setembre al 9 de desembre
Tarragona
‘Pompeu Fabra. Una llengua completa’
Dijous 22 de novembre, 19:30h
Igualada
Lliçó de Diògenes
Dimarts 20 de novembre, 17h
Girona
Mirant amb el cor
Del 15 de novembre al 20 de desembre
Lleida
Casapellllum
Del 27 d'octubre al 14 de gener
Girona
Blanca Benítez
Diumenge 18 de novembre, 12h
Sitges