AGENDA
Arts
Miquel Solà
2018
Del 30 d'octubre al 23 de novembre
  • Igualada
Biblioteca Central

Exposició 'L'art en els cementiris: Poblenou i Montjuïc'

El fotògraf igualadí Miquel Solà i Rossell presenta una nova exposició coincidint amb la festivitat de Tots Sants, 'L’art en els cementiris: Poblenou i Montjuïc'.

A la mostra s’hi podran veure fotografies de gran format que mostren la bellesa dels grans mausoleus que la burgesia catalana va encarregar a principis del segle XX. Mausoleus que reproduïen l’opulència de les mansions en què aquests prohoms de la burgesia van viure en vida i amb diversos estils com el neogòtic, el modernisme, el noucentisme...

Arquitectes de prestigi com Puig i Cadafalch i Lluís Domènech i Montaner, escultors de la talla de Josep Campeny i Josep Llimona signaven aquestes obres artístiques monumentals que avui han esdevingut un reclam turístic que va més enllà de la festivitat de Tots Sants.

Així, al cementiri de Montjuïc es fan rutes guiades artístiques on els visitants poden conèixer una quarantena de sepulturesd’un alt valor artístic realitzades en el període comprès entre els anys 1888 i 1936. Per la seva banda, el de Poblenou va ser el primer cementiri de la ciutat i la ruta que s’hi pot fer és una evocadora reconstrucció de 100 anys d’història, que comença el 1775 amb la benedicció del nou espai funerari i acaba amb l’Exposició Universal del 1888.

Inauguració: 

Dimarts 30 d'octubre: 19h
Xerrada on Miquel Solà parlarà d’aquest important llegat patrimonial, acompanyat de la música de Brahms, Mozart i Bach, entre d’altres.

Et pot interessar

Exposició 'Kamishabi il·lustrat'
Del 3 de maig a l'1 de juny
Tarragona
Fragment del cartell 'Camperol!' de Josep Subirats
Del 9 al 31 de maig
Escaladei
Supernit a les biblioteques - 2019
Divendres 31 de maig, 20h
Lleida
Tragèdia al call
Diumenge 2 de juny, 10:30h
Tàrrega
Exposició 'Cultura i progrés'
Del 9 de maig al 15 de juny
Reus
Exposició 'Primera Mirada' al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, 2019
Del 2 al 31 de maig
Reus
Exposició 'Aparences'
De l’11 de maig al 15 de setembre
Girona