AGENDA
Arts
Poble Rebel
2018
Diumenge 14 d'octubre, 12h
  • Igualada
CSA Delícies

Passi del documental 'Poble Rebel'

Projecció del documental 'Poble rebel', un treball que parla de la dissidència a Catalunya a partir de testimonis i diàlegs entre persones que han format part del moviment social i polític català des de l’any 1974 fins l’actualitat i que expliquen, en primera persona, les seves experiències i aprenentatges.

El documental arrenca el 1974 amb l’assassinat de Salvador Puig Antich i apareix, centrant-se, principalment en el període que s’inicia a partir de la crisi del 2008, a les lluites de l’aquí i de l’ara, analitzant-ne el context polític, econòmic, social i cultural. Tot, per entendre com i perquè neixen, creixen i s’organitzen els moviments socials, i per mostrar el principi fonamental d’acció i reacció entre col·lectius i sistema en ambdues direccions, establint nexes entre passat i present en aquesta Catalunya no submisa que crea alternatives i que resisteix. Un poble rebel que batega sota la capa del relat oficial.

En el documental s'hi reflecteixen lluites, pràctiques i fets que creen corrents, es coneixen les motivacions que els fan néixer i els impulsos que els fan créixer, i s’observen les raons de les seves accions fora o al marge de les lleis que existeixen.

Et pot interessar

Exposició ‘Vincles, Persones, Llocs’ dels 'de temporada' als Pallaresos
Del 15 de desembre al 15 de gener
Els Pallaresos
Calendari del bon consumidor
Dijous 13 de desembre, 19h
Igualada
Lucky Chicken
Dissabte 15 de desembre, 18h
Igualada
El vermutillo
Diumenge 16 de desembre, 12h
Igualada
Les distàncies
Dijous 20 de desembre, 20h
Igualada
Projecció del documental ‘Last Days in Shibati
Dissabte 15 de desembre, 18:30h
Martorell