AGENDA
Arts
Poble Rebel
2018
Diumenge 14 d'octubre, 12h
  • Igualada
CSA Delícies

Passi del documental 'Poble Rebel'

Projecció del documental 'Poble rebel', un treball que parla de la dissidència a Catalunya a partir de testimonis i diàlegs entre persones que han format part del moviment social i polític català des de l’any 1974 fins l’actualitat i que expliquen, en primera persona, les seves experiències i aprenentatges.

El documental arrenca el 1974 amb l’assassinat de Salvador Puig Antich i apareix, centrant-se, principalment en el període que s’inicia a partir de la crisi del 2008, a les lluites de l’aquí i de l’ara, analitzant-ne el context polític, econòmic, social i cultural. Tot, per entendre com i perquè neixen, creixen i s’organitzen els moviments socials, i per mostrar el principi fonamental d’acció i reacció entre col·lectius i sistema en ambdues direccions, establint nexes entre passat i present en aquesta Catalunya no submisa que crea alternatives i que resisteix. Un poble rebel que batega sota la capa del relat oficial.

En el documental s'hi reflecteixen lluites, pràctiques i fets que creen corrents, es coneixen les motivacions que els fan néixer i els impulsos que els fan créixer, i s’observen les raons de les seves accions fora o al marge de les lleis que existeixen.

Et pot interessar

Cicle de xerrades ‘Cambrils Pensa’
Del 25 de gener al 21 de juny
Cambrils
Cosmos Quartet
Diumenge 17 de febrer, 19h
Igualada
Txema Riera
Diumenge 17 de febrer, 12h
Igualada
Ouaga Girls
Diumenge 17 de febrer, 18:30h
Llorenç del Penedès
Animac 2019
Del 21 al 24 de febrer
Lleida