AGENDA
Arts
Poble Rebel
2018
Diumenge 14 d'octubre, 12h
  • Igualada
CSA Delícies

Passi del documental 'Poble Rebel'

Projecció del documental 'Poble rebel', un treball que parla de la dissidència a Catalunya a partir de testimonis i diàlegs entre persones que han format part del moviment social i polític català des de l’any 1974 fins l’actualitat i que expliquen, en primera persona, les seves experiències i aprenentatges.

El documental arrenca el 1974 amb l’assassinat de Salvador Puig Antich i apareix, centrant-se, principalment en el període que s’inicia a partir de la crisi del 2008, a les lluites de l’aquí i de l’ara, analitzant-ne el context polític, econòmic, social i cultural. Tot, per entendre com i perquè neixen, creixen i s’organitzen els moviments socials, i per mostrar el principi fonamental d’acció i reacció entre col·lectius i sistema en ambdues direccions, establint nexes entre passat i present en aquesta Catalunya no submisa que crea alternatives i que resisteix. Un poble rebel que batega sota la capa del relat oficial.

En el documental s'hi reflecteixen lluites, pràctiques i fets que creen corrents, es coneixen les motivacions que els fan néixer i els impulsos que els fan créixer, i s’observen les raons de les seves accions fora o al marge de les lleis que existeixen.

Et pot interessar

Eduardo Argañarás
Del 16 de maig al 2 de juny
Igualada
Cicle de xerrades ‘Cambrils Pensa’
Del 25 de gener al 21 de juny
Cambrils
Documental 'Desconnectats' - Films Nòmades
Divendres 7 de juny, 19h
Tortosa