Llibres
,
2018
Dissabte 26 de maig, 19h
Casal Popular d'Igualada, El Foment
Igualada

Presentació del llibre 'La matemàtica de la història'

Presentació del llibre 'La Matemàtica de la Història. Alexandre Deulofeu o el pensador global', de Juli Gutiérrez i Deulofeu, nét de l’insigne pensador empordanès i creador de la d’una de les teories cícliques de la història més originals que s’hagin elaborat mai i que en els darrers mesos, i a propòsit de les circumstàncies del nostre país, ha tingut una rebrotada important en l’espai públic. I és que Deulofeu va vaticinar que la desintegració de l’imperi espanyol seria un fet inminent i que es produiria al voltant de l’any 2029.

Juli Gutiérrez és enginyer agrícola, però també llicenciat en geografia i història, i els darrres anys ha fet un gran esforç de síntesi, recuperació i divulgació de la teoria i l’obra del seu avi a través de conferències i presentacions a l’entorn d’aquest llibreon analitza i resumeix els nou volums escrits per Alexandre Deulofeu. Reeditat i ampliat per Lapislàzuli, ha estat guardonat com el millor llibre de la 5a edició de Liberisliber, la Fira d’Editorials intedendents de Besalú, i conté un interessant pròleg de la recentment desapareguda escriptora, Patrícia Gabancho.

Alexandre Deulofeu, personatge polifacètic nascut a l’Armentera (Alt Empordà) l’any 1903, tot i que es guanyava la vida com a farmacèutic, era científic, matemàtic, químic, historiador de l’art i de la cultura, artista, músic, filòsof de la història, etc. La teoria estudia cicles històrics d’imperis i civilitzacions i amb ella Deulofeu va aconseguir predir alguns dels esdeveniments històrics més remarcables del segle XX com la desintegració de la Unió Soviètica, la reunificació d’Alemanya, la deriva dels EUA, o la decadència progressiva dels estats nació europeus sota la influència cada vegada més forta d’Alemanya.

L'acte serà presentat per David Riba, conegut flautista i professor en l’àmbit de la música, però a la vegada coneixedor de la teoria des de fa molts anys.

 

Organitza: 

Casal Popular d'Igualada, el Foment i Llegim…? Llibreria

Col·labora: 

Òmnium Cultural Anoia

  • imatge de control 1per1