Espectacles
,
2018
Dimarts 27 de març, 20:15h
Ateneu Cinema
Igualada

Retransmisió de l'espectacle de dansa 'Bernstein Celebration'

The Royal Ballet celebra el centenari del naixement de Leonard Bernstein amb un programa monogràfic Bernstein dels coreògrafs Wayne McGregor, Liam Scarlett i Christopher Wheeldon.

Leonard Bernstein va ser un dels primers compositors clàssics que va aconseguir als Estats Units un èxit tant popular com entre els crítics. Bevia de fonts eclèctiques - inspirant-se en el jazz i en el modernisme, les tradicions de la música jueva i el musical de Broadway - i moltes de les partitures de Bernstein s'adeqüen extraordinàriament bé a la dansa. Va mantenir una associació especial amb Jerome Robbins, i entre les seves col·laboracions conjuntes figuren Fancy Free i West Side Story. Per celebrar el centenari del naixement del compositor, The Royal Ballet ha unit els seus tres coreògrafs associats per celebrar la varietat dinàmica i el intrínsec caràcter ballable de la música de Bernstein.

El programa inclou dues estrenes mundials del Coreògraf Resident Wayne McGregor i del Associat Artístic Christopher Wheeldon, que suposa la primera incursió en Bernstein de tots dos artistes. Al centre del programa figura la primera reposició de The Age of Anxiety, de l'Artista Resident Liam Scarlett, creat el 2014 a partir de la introspectiva Segona Simfonia de Bernstein. Tant la simfonia com el ballet s'inspiren en el magistral poema modernista de W. H. Auden, escrit en resposta a l'ambient de desil·lusió i incertesa que es respirava després del final de la Segona Guerra Mundial.

Preu: 

18€ | 15€ socis
15€ anticipada | 13€ socis anticipada
Venda d'entrades anticipades, aquí

  • imatge de control 1per1