AGENDA
Espectacles
Rigoletto
2018
Dimarts 16 de gener, 20:15h
  • Igualada
Ateneu Cinema

Retransmisió de l'òpera 'Rigoletto'

L'Ateneu Cinema retransmetrà l'òpera 'Rigoletto' en directe des del Royal Opera House de Londres.

La tràgica òpera de Verdi està dirigida musicalment per Alexander Joel, amb un excel·lent repartiment encapçalat per Dimitri Platanias, Lucy Crowe i Michael Fabiano.

La corrupció de la innocència se situa en el centre mateix de la potent tragèdia de Verdi a la producció de David McVicar per a The Royal Opera.

La producció de David McVicar subratlla la crueltat en el si de la cort de Màntua. Cortesans ricament vestits participen en orgies i gresques al so de les enganxoses i animades danses de Verdi. Entre els molts números musicals famosos de l'òpera es troben la efervescent «La donna è mobile», en què el duc presumeix del seu menyspreu per les dones; els exquisits i queixosos duos amb Rigoletto i el duc; i l'extraordinari quartet de l'Acte III, que teixeix bellament les veus alhora que la història s'encamina a corre-cuita cap a la seva devastadora conclusió.

Giuseppe Verdi va escriure en 1855 que Rigoletto era la seva "millor òpera". Va haver de fer front a la censura oficial per poder representar-la, els censors van posar pegues al seu retrat d'un sobirà immoral, però es va veure reafirmat per l'enorme èxit de l'estrena a 1851. 'Rigoletto' es va representar 250 vegades en els deu anys següents i s'ha mantingut com una de les òperes més populars de tots els temps.

 

Preu: 

18€ | 15€ socis
15€ anticipada | 13€ socis anticipada
Venda d'entrades anticipades, aquí

Et pot interessar

Diumenge 3 de juny, 19h
Banyoles
Cavalleria rusticana
Dimarts 22 de maig, 21h
Reus
Jordi Sanahuja
Del 12 d'abril al 31 de maig
Igualada