AGENDA
Espectacles
Dimarts 16 de gener, 20:15h
2018
Ateneu Cinema
  • Igualada

Retransmisió de l'òpera 'Rigoletto'

L'Ateneu Cinema retransmetrà l'òpera 'Rigoletto' en directe des del Royal Opera House de Londres.

La tràgica òpera de Verdi està dirigida musicalment per Alexander Joel, amb un excel·lent repartiment encapçalat per Dimitri Platanias, Lucy Crowe i Michael Fabiano.

La corrupció de la innocència se situa en el centre mateix de la potent tragèdia de Verdi a la producció de David McVicar per a The Royal Opera.

La producció de David McVicar subratlla la crueltat en el si de la cort de Màntua. Cortesans ricament vestits participen en orgies i gresques al so de les enganxoses i animades danses de Verdi. Entre els molts números musicals famosos de l'òpera es troben la efervescent «La donna è mobile», en què el duc presumeix del seu menyspreu per les dones; els exquisits i queixosos duos amb Rigoletto i el duc; i l'extraordinari quartet de l'Acte III, que teixeix bellament les veus alhora que la història s'encamina a corre-cuita cap a la seva devastadora conclusió.

Giuseppe Verdi va escriure en 1855 que Rigoletto era la seva "millor òpera". Va haver de fer front a la censura oficial per poder representar-la, els censors van posar pegues al seu retrat d'un sobirà immoral, però es va veure reafirmat per l'enorme èxit de l'estrena a 1851. 'Rigoletto' es va representar 250 vegades en els deu anys següents i s'ha mantingut com una de les òperes més populars de tots els temps.

 

Preu: 

18€ | 15€ socis
15€ anticipada | 13€ socis anticipada
Venda d'entrades anticipades, aquí

Rigoletto

Et pot interessar

Rafael Moreno
Del 17 de gener a l'11 de febrer
Igualada
Divendres 26 de gener, 19h
Avinyó
Rudo, Cia. Manolo Alcántara
Diumenge 28 de gener, 18h
Igualada
Dijous 25 de gener, 19h
Artés
La volta al món en 80 còmics
Del 14 de desembre al 31 de gener de 2018
Igualada
Diumenge 18 de febrer, 19h
Torroella de Montgrí