Arts
,
2019
Del 2 d'abril al 30 de juny
Museu de la Pell d'Igualada
Igualada

Exposició '1939. L’Abans i el Després. El salvament del Retaule de Rubió'

El Museu de la Pell presenta l’exposició '1939. L'Abans i el Després. El salvament del Retaule de Rubió' dins la iniciativa d'una exposició transversal al territori, organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, en la qual hi participaran un total de 25 museus. La mostra pretén assenyalar aquestes institucions com a dipositàries de la memòria material i per tant, també de la reflexió històrica dels precedents, els esdeveniments i les conseqüències de la guerra, així com el seu paper fonamental en la salvaguarda del patrimoni.

Al Museu de la Pell s’exposaran dos fragments del guardapols del retaule gòtic de Rubió, que seran el pretext per explicar com es va aconseguir salvar aquest magnífic retaule gòtic, el procés de la seva restauració acabada la guerra, el seu retorn a l’església de Rubió i la conservació d’algunes parts originals no restituïdes, com la predel·la o aquests fragments del guardapols, actualment conservats al Museu Episcopal de Vic i al Museu de la Pell, respectivament.

Aquesta exposició forma part també del programa 'El temor d’un futur incert. 80 anys del final de la guerra civil a Igualada', promogut des del Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb una àmplia agenda d’exposicions, conferències, teatre i cinema per recordar aquells moments d’incertesa per part de la majoria dels igualadins en acabar la guerra.

Horari: 

De dimarts a divendres: de 10 a 14h
Dijous i divendres: de 16 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius: d’11 a 14h

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar