AGENDA
Llibres
Alice's
2019
Dijous 7 de febrer, 19h
  • Igualada
Biblioteca Central

Presentació del llibre 'Alice's'

Alice Roughton (1905-1995) va ser una doctora anglesa filla d’una família acadèmica i burgesa de Cambridge que es va convertir en una activista de causes humanitàries acollint a casa sevapersones que fugien de guerres i dictadures.

L’advocat Xavier Muñoz n’ha recollit la seva apassionat vida al llibre 'Alice’s. La biografia d’una doctora humanista en el Cambridge del segle XX'.

La doctora Roughton tenia una personalitat forta i entranyable, tal com recull aquesta biografia que esdevé un retrat d’aquells moments de canvi social, polític i científic que es van produir en l’Europa del segle XX, sobretot durant la II Guerra Mundial i els anys posteriors.

L’Alice fou una dona que va lluitar per una manera de viure d’acord amb els seus ideals progressistes, en un context difícil de postguerra. Per casa seva, el número 9 d’Adams Road, hi van passar molts personatges. L'autor la va conèixer personalment a finals dels setanta, a través dels seus pares, que havien estudiat a la prestigiosa universitat britànica, i de seguida es va sentir captivat per la seva història. Tant que, després d’un laboriós exercici de documentació familiar, en va decidir escriure la biografia.

A més de l’autor, a l’acte també hi serà present l’editora Maite Muns, de L’Art de la Memòria, i la directora de la Biblioteca, Montse Lobato.

Et pot interessar

7 raons per fugir
Dijous 20 de juny, 20:30h
Cardona
Sant Joan Igualada
Diumenge 23 de juny, 20h
Igualada
Obertura republicana
Dimarts 18 de juny, 19:30h
Igualada
Estival de Jazz
Del 16 al 30 de juny
Igualada
Llibre 'Bienalados' de Fàtima Beltran Curto
Divendres 20 de setembre, 19:30h
Tortosa
Empremtes de Dones
De l'1 de juny al 13 de juliol
Igualada
Seqüències Urbanes
Del 30 de maig al 23 de juny
Igualada