Llibres
,
2019
Dijous 7 de febrer, 19h
Biblioteca Central
Igualada

Presentació del llibre 'Alice's'

Alice Roughton (1905-1995) va ser una doctora anglesa filla d’una família acadèmica i burgesa de Cambridge que es va convertir en una activista de causes humanitàries acollint a casa sevapersones que fugien de guerres i dictadures.

L’advocat Xavier Muñoz n’ha recollit la seva apassionat vida al llibre 'Alice’s. La biografia d’una doctora humanista en el Cambridge del segle XX'.

La doctora Roughton tenia una personalitat forta i entranyable, tal com recull aquesta biografia que esdevé un retrat d’aquells moments de canvi social, polític i científic que es van produir en l’Europa del segle XX, sobretot durant la II Guerra Mundial i els anys posteriors.

L’Alice fou una dona que va lluitar per una manera de viure d’acord amb els seus ideals progressistes, en un context difícil de postguerra. Per casa seva, el número 9 d’Adams Road, hi van passar molts personatges. L'autor la va conèixer personalment a finals dels setanta, a través dels seus pares, que havien estudiat a la prestigiosa universitat britànica, i de seguida es va sentir captivat per la seva història. Tant que, després d’un laboriós exercici de documentació familiar, en va decidir escriure la biografia.

A més de l’autor, a l’acte també hi serà present l’editora Maite Muns, de L’Art de la Memòria, i la directora de la Biblioteca, Montse Lobato.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1