AGENDA
Llibres
Alice's
2019
Dijous 7 de febrer, 19h
  • Igualada
Biblioteca Central

Presentació del llibre 'Alice's'

Alice Roughton (1905-1995) va ser una doctora anglesa filla d’una família acadèmica i burgesa de Cambridge que es va convertir en una activista de causes humanitàries acollint a casa sevapersones que fugien de guerres i dictadures.

L’advocat Xavier Muñoz n’ha recollit la seva apassionat vida al llibre 'Alice’s. La biografia d’una doctora humanista en el Cambridge del segle XX'.

La doctora Roughton tenia una personalitat forta i entranyable, tal com recull aquesta biografia que esdevé un retrat d’aquells moments de canvi social, polític i científic que es van produir en l’Europa del segle XX, sobretot durant la II Guerra Mundial i els anys posteriors.

L’Alice fou una dona que va lluitar per una manera de viure d’acord amb els seus ideals progressistes, en un context difícil de postguerra. Per casa seva, el número 9 d’Adams Road, hi van passar molts personatges. L'autor la va conèixer personalment a finals dels setanta, a través dels seus pares, que havien estudiat a la prestigiosa universitat britànica, i de seguida es va sentir captivat per la seva història. Tant que, després d’un laboriós exercici de documentació familiar, en va decidir escriure la biografia.

A més de l’autor, a l’acte també hi serà present l’editora Maite Muns, de L’Art de la Memòria, i la directora de la Biblioteca, Montse Lobato.

Et pot interessar

Mònica Torra
Divendres 29 de març, 21h
Igualada
A cop d'humor
Dimecres 27 de març, 19h
Lleida
Llegará el invierno
Dimarts 26 de març, 19h
Lleida
Jordi Català, escriptor i músic
Dimarts 26 de març, 19h
Tarragona
Dimecres 27 de març, 19h
Piera
Taller de Graffitis
Del 23 de març al 6 d'abril
Esterri d'Àneu
Vali
Dissabte 30 de març, 12h
Vilanova i la Geltrú