Arts
,
2020
Del 19 de setembre al 28 de febrer de 2021
Museu de la Pell d'Igualada
Igualada

Exposició 'Ritmes: Josep Campeny i Santamaria'

L’exposició vol posar en valor l’obra d’aquest important artista d’arrels igualadines, de la mateixa nissaga que el gran escultor neoclàssic Damià Campeny. La seva obra, emmarcada entre els corrents realista i modernista, és d’una gran qualitat tècnica i el reflex d’una època i una societat a cavall entre els segles XIX i XX.

Fill d’un torner terrissaire, Campeny va néixer a la Rambla Sant Isidre d’Igualada. Tot i que la seva família es va traslladar a Barcelona quan ell tenia quatre anys, sempre va mantenir un estret lligam amb la seva vila natal i especialment amb l’Ateneu Igualadí.

Després de formar-se a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, va estudiar escultura a París ajudat econòmicament pels seus parents Muntadas-Campeny, emprenedora família igualadina que també s’havia instal·lat a Barcelona on hi van fundar diverses fàbriques tèxtils, entre elles la coneguda España Industrial.

Amb els anys, Campeny va esdevenir un escultor de prestigi. Realitzà una obra molt extensa i va cultivar diverses temàtiques però, sobretot, va obtenir una gran fama amb les escultures d’animals en lluita, que exhibí en diverses exposicions nacionals i internacionals, i per les quals va rebre destacats premis. Al llarg de la seva trajectòria també es va forjar una selecta clientela que li va fer nombrosos encàrrecs, principalment escultures funeràries.

Preu: 

Entrada gratuïta

Accessibilitat

  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​

Més informació: 

  • imatge de control 1per1