Espectacles
,
2020
Dies 31 d'octubre i 1 de novembre
Teatre de l'Aurora
Igualada

Teatre 'Molotov'

Després de l’èxit de 'Mort a les cunetes' (Premi al Millor espectacle i al Millor actor a la Mostra de Teatre de Barcelona), l’actor igualadí Joan Valentí i David Pintó s’alien de nou per homenatjar les víctimes de la repressió franquista. Un colpidor muntatge basat en el llibre 'Caso Cipriano Martos' del periodista Roger Mateos, on es reconstrueix la història d’aquest militant antifranquista mort el 1973.

Horari: 

Dissabte 31 d'octubre: 20h
Diumenge 1 de novembre: 19h

Sinopsi: 

La detenció de Cipriano Martos es va produir arran de la distribució d’octavetes a la sortida de la fàbrica Punto Blanco d’Igualada. La causa oficial de la mort va ser la ingesta d’un còctel molotov en el transcurs d’un interrogatori a la caserna de la Guàrdia Civil de Reus. En contrast amb l’impacte internacional del cas Puig Antich, que va produir-se al mateix temps, la mort de Cipriano Martos va passar desapercebuda davant l’interès de les autoritats franquistes per silenciar l’assumpte.

La família no va ser avisada ni de la detenció, ni de l’interrogatori, i un cop mort, no se’ls va permetre veure el cos, que va ser enterrat secretament en una fossa comuna del cementiri de Reus. Antonio Martos va presentar l’any 2014 una querella sobre l’assassinat del seu germà en mans policials, davant d’un jutjat argentí que investiga casos de crims del franquisme.

Preu: 

16€ | 13€ amb descomptes
Compra entrades aquí (enllaç)

Més informació: 

  • imatge de control 1per1