Arts
,
2021
Del 23 de juliol al 26 de setembre
Museu de la Pell d'Igualada
Igualada

Exposició 'Rec Districte Cultural'

Al segle XXI, diverses persones, col·lectius i entitats s’han anat instal·lant al barri del Rec d'Igualada, recuperant i rehabilitant algunes de les velles fàbriques desocupades i incorporant noves activitats al barri vinculades a la cultura, el disseny, l’art, la tecnologia o la gastronomia. Mitjançant una instal·lació artística i vivencial, es podrà descobrir, a través de fotografies, audiovisuals i altres formats expositius, la recuperació patrimonial d’aquestes fàbriques i les noves activitats que hi tenen lloc.

Espais culturals, estudis de disseny, museus, fàbriques de creació, tallers d’artistes, restaurants, seus d’entitats o cooperatives se sumen i conviuen amb la indústria tradicional -modernitzada i amb un pes molt important-, petits tallers d’oficis artesanals, habitatges en certes zones, el paisatge agrari dels horts i la natura propera al riu Anoia. Tot plegat, conforma una comunitat que ha anat creixent de manera orgànica i dibuixant aquest barri del Rec en transformació, que podem anomenar Districte Cultural. Un districte per al segle XXI, semblant a alguns dels vells barris industrials d’arreu del món que han estat objecte de transformacions similars.

En els nous projectes del barri del Rec conflueixen el respecte pel passat i la rehabilitació del patrimoni amb l’activitat de creació. Projectes que comparteixen filosofia i que marquen un nou camí des d’on entendre la cultura no només com a aliment per a l’ànima sinó també com a motor de transformació urbanística i dels barris.

Inauguració: 

Divendres 23 de juliol, a les 20h

Comissariada per: 

Roger Mula

Programa: 

Diumenge 8 d'agost
12h: Visita guiada a l'exposició, a càrrec del seu comissari Roger Mula.

Diumenge 22 d'agost
12h: Visita guiada a l'exposició, a càrrec del seu comissari Roger Mula.

Dijous 26 d'agost
18h i 20h: Ruta pel Rec Districte Cultural
Recorregut: Museu de la Pell, Taller Lubochka, Espai Creatiu La MaCa.

Divendres 27 d'agost
18h i 20h: Ruta pel Rec Districte Cultural
Recorregut: Museu de la Pell, Espais del Rec, L'Adoberia i laBastida.

Diumenge 12 de setembre
12h: Visita guiada a l'exposició, a càrrec del seu comissari Roger Mula.

Dijous 23 de setembre
19:30h: Taula rodona: 'Rec Districte Cultural. La cultura com a motor de transformació patrimonial'.

Diumenge 26 de setembre
12h: Visita guiada a l'exposició, a càrrec del seu comissari Roger Mula.

 

Preu: 

Entrada gratuïta

Accessibilitat

  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​

Més informació: