Activa't
,
2022
Dimarts 22 de febrer, 19:30h
Teatre Municipal l'Ateneu
Igualada

Diàlegs Capitals: 'La literatura, una eina per pensar'

Primer dels Diàlegs Capitals, cicle de pensament organitzat a Igualada amb motiu de la capital de la cultura catalana, i que protagonitzaran el filòsof igualadí Arià Paco i l’escriptor Borja Bagunyà.

En un món cada vegada més compartimentat, la literatura sembla cosa d’uns quants entesos. Però és aquest el lloc de la literatura? O és una interlocutora central del pensament? Quin és el lligam actual entre el pensament i la literatura? I quin és el lligam que haurien de tenir? Preguntes que intentaran respondre Borja Bagunyà i Arià Paco.

Borja Bagunyà és escriptor, professor del grau d’Estudis Literaris de la Universitat de Barcelona i doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Ha publicat Apunts per al retrat d’una ciutat (2004), Defensa pròpia (Proa, 2007; Premi Mercè Rodoreda 2006) i Plantes d’interior (Empúries, 2010). Actualment, és membre del Grup de Recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu. El 2016 funda Escola Bloom amb Lana Bastasic.

L'igualadí Arià Paco és graduat i màster en filosofia. Actualment fa un doctorat en filosofia a la Universitat d’Arizona. Ha col·laborat en diversos mitjans culturals, i és professor d’oratòria. El 2020 va publicar Mentir a les mosques i el 2021 va obtenir la beca Montserrat Roig de creació literària per la seva segona novel·la.

Formeu part del diàleg enviant les vostres preguntes i reflexions sobre la temàtica a coordinacio@igualadaccc2022.cat.

Preu: 

Entrada gratuïta.

Inscripcions: 

Cal fer reserva prèvia aquí (enllaç)

Més informació: