Música
,
2023
Divendres 21 d'abril, 20h
Teatre Municipal l'Ateneu
Igualada

Concert 'Carmina Burana'

El Cor d’homes i la coral Mixta d’Igualada són dos dels cors que participen juntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, per oferir 'Carmina Burana', una cantata profana que s’ha convertit en referent en el repertori simfònic-coral.

Sinopsi: 

La contraposició entre esperit i sensibilitat és a dir, entre seriositat i entreteniment ha estat una constant en la cultura occidental. Posem per cas temporal el segle XIII: el culte a l’amor cortès que cantaven els seriosos trobadors mediterranis tenia la seva rèplica distreta en els poemes que en un llenguatge terrós, explícit des d’una perspectiva cínica i irreverent escrivien uns exfrares anomenats goliards. Vicis de tot tipus, estridents crítiques socials i religioses i, sobretot, un compromís amb la “vida lliure” eren les seves credencials que Carl Orff immortalitzà amb una música excitada i sensual alhora: Carmina Burana. Per als qui desconfiant del demà, aprofiten l’avui. Carpe Diem.

Preu: 

20€, 18€ i 15€
Comprar entrades online aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Soprano: Assumpta Mateu
Contratenor:Jordi Domènech
Baríton: Toni Marsol
Percusión: Kai Strobel
Cors: Cor de Cambra de la Diputació de Girona, Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, Orfeó Manresà, Cor Aglepta, Cor d’homes i Coral Mixta d’Igualada, Orfeó Balaguerí

Director: Xavier Puig
Orquestra Simfònica del Vallès

Més informació: 

  • imatge de control 1per1