Espectacles
,
2023
Diumenge 7 de maig, 18h
Teatre Municipal l'Ateneu
Igualada

Espectacle 'Fiblades'

'Fiblades' parla del que ens uneix, del llegat de les colònies i el tèxtil de les tres poblacions que ha marcat la història del patrimoni català en un llenguatge propi que beu de la dansa d’arrel.

'Fiblades' és un relat real i sincer d’històries que han quedat oblidades o soterrades en la por, la misèria i el silenci. Una mirada des d’una altra perspectiva que visibilitza un fragment de la nostra memòria històrica.

'Fiblades' ens mostra com el poder desencadenava situacions laborals, socials i interpersonals que donaven forma a un sistema on es vulnerava la llibertat de les persones. En un marc on l’explotació laboral, les dures condicions de treball i l’organització jeràrquica potenciaven una convivència definida pel control.

'Fiblades' parla de la dona, del seu paper dins d’aquesta estructura, de l’abús, la renúncia i l’encotillament al que era sotmesa. Un relat que conviu entre el silenci i l’empoderament de diverses dones que van ser el motor de les colònies i del tèxtil.

'Fiblades' pretén fer un reconeixement als nostres avantpassats que van viure aquestes històries i que van impulsar la transformació del territori.

Sinopsi: 

'La Trena' és la història de tres dones que, nascudes en continents molt dispars (Índia, Itàlia i Canadà), comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat.

La Smita, la Giulia i la Sarah no es coneixen, però tenen en comú l'empenta i la tenacitat de les dones que rebutgen el que el destí els ha reservat i es rebel·len contra les circumstàncies que les oprimeixen. Com fils invisibles, els seus camins s'entrellacen, formant una trena que simbolitza la voluntat indestructible de viure amb esperança i il·lusió.

'La trena' parla de la història de tres dones amb destins entrellaçats per la tenacitat, real i simbòlica, dels cabells. Els cabells, un símbol històricament associat a la feminitat, uneixen les tres protagonistes del llibre de manera molt diferent.

'La trena', però, no parla precisament de feminitat. Sovint s’associa els cabells a la feminitat, però els cabells també tenen la reputació de ser extremadament resistents.

'La trena' parla de dones lliures, que resisteixen, que diuen no.

Preu: 

20€, 18€ i 15€
Comprar entrades online aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Direcció artística: Núria Hontecillas
Directores Esbarts: Queralt Cardona, Queralt Besa, Núria Besa, Montserrat Besa, Neus Solà, Núria Hontecillas
Disseny il·luminació: Gemma Abellán
Assessorament artístic: Pla d’Impuls de la dansa d’arrel, Iban Beltran, Ana Pérez
Assessorament de vestuari i maquillatge: Queralt Cardona
Modista: Dolors Cunill
Producció: Marçal Pujol
Fotografia i vídeo: Anna Riera, Olga Gili, Mireia Vilaseca
Comunicació: Laura Escudé, Anna Riera, Abril Buchaca
Assessorament de comunicació: Culturae
Veus en OFF: Nuri Aliu, Neus Solà
Espai sonor fàbrica: Tito Akile, Anna Riera, Jordi Busquets

Més informació: