Arts
,
2023
Del 2 de març al 29 d'abril
ACVIC. Centre d'Arts Contemporànies
Vic

Exposició 'Recosits'

'Recosits' és un treball conjunt entre l’artista visual Alícia Casadesús i el poeta Antoni Clapés, que s’aplega en una publicació que du el mateix nom.

'Recosits' parla del concepte de lloc. El lloc entès com l’espai propi, el que cadascú habita mentalment, la nostra «petita pàtria». No pas una pàtria política, sinó un indret, físic o moral, que interioritzem i que s’ha anat afaiçonant amb les pròpies arrels, els orígens, les vivències, les relacions... Aquell lloc que ens dona tranquil·litat i serenor.

Però 'Recosits' parla també del seu oposat, de la nostàlgia, del dolor de la pèrdua del lloc. Una pèrdua que pot haver-se produït per circumstàncies diverses, entre d'altres, la degradació d’un espai, la falta de temps personal, la incomoditat de viure, o també i sobretot, l'exili.

Poemes i imatges conflueixen en un únic discurs, en un mateix dir. No hi ha cap voluntat d’ècfrasi. Cap intent d’il·lustrar amb paraules o imatges allò que les imatges o les paraules diuen.

Una mirada única sobre la dimensió ontològica de l’existència, que en el llibre s’articula en dues parts, la primera com a reflexió sobre el lloc i la vida, i la segona sobre la pèrdua del lloc i l’exili. L’exili com una de les formes de l’errar, que potser són una i la mateixa cosa.

I amb el vent, com una presència sense lloc, permanent, metàfora de deriva, de falta d’ancoratge, canvi, desorientació, força, batzacs.

Inauguració: 

Dijous 2 de març, 19h

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1