Espectacles
,
2024
Dissabte 6 d'abril
Cementeri Nou
Igualada

Teatre ‘L’enterrador’

Teatre ‘L’enterrador’, un espectacle de ficció inspirat en les vivències de testimonis reals, entre ells el de Leoncio Badía Navarro, conegut també com “l’enterrador de Paterna”. És un homenatge a les víctimes anònimes afusellades pel bàndol franquista, a les seves famílies i, també, a totes les persones que amb la seva determinació van aportar humanitat i dignitat en mig de l’horror i la barbàrie de la Guerra Civil i la postguerra.

Durada: 75 minuts

Horari: 

Primer passi: 20:00h
Segon passi: 22:00h

Sinopsi: 

"Primer netejo els cossos. No ho faig per esborrar empremtes del crim. No m'ho han manat, els netejo perquè vull. A ells els hi és igual com us enterri mentre ho faci de pressa. Tots a dins, els uns sobre els altres, un sac de calç i torna a posar  al damunt la terra que acabes de treure. Per a ells, en aquestes fosses s'hi enterren males bèsties, però jo... jo enterro éssers humans". 

Tenim una cita al capvespre amb un enterrador. Ens traslladarem temporalment al temps de la postguerra i, físicament, a unes fosses comunes en un punt secret dels afores d’una ciutat. Allà, en Frederic, interpretat brillantment per Pepe Zapata, parlarà amb els morts que enterra i ens explicarà com, amb les poques eines que té, intenta recomptar, donar dignitat i un nom a aquells cadàvers executats per culpa de les seves idees, per les seves conviccions, víctimes de la injustícia. Ell se’n recorda de tots. De qui són, de quan van morir i d’on són enterrats. 

Preu: 

18€ | Compra l'entrada aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Direcció i dramatúrgia: Gerard Vázquez
Interpretació: Pepe Zapata
Productor: Pepe Zapata
Assessorament espai escènic i il·luminació: Ignasi Camprodon
Dossier pedagògic: Jordi Barra
Fotografia: David Ruano
Edició fotografia: Yulia Evseeva
Disseny gràfic: Satur Herraiz
Tècnic: Pol Zapata
Producció executiva i artística: Montse Enguita
Amb música de: Gerard Vázquez (compositor),  Alba Carmona (veu), Jesús Guerrero (guitarra) i Juan Casanovas (mescles i masterització)

Més informació: 

  • imatge de control 1per1