Arts
,
2016
Dissabte 18 de juny, 22h
Cinemes Mont-Àgora
Santa Margarida de Montbui

Cinema Total 'La Naranja Mecánica'

'La Naranja Mecánica' (1971) serà la propera pel·lícula de les sessions Cinema Total, dedicades a recuperar grans clàssics de la història del cinema en pantalla gran.

Basada en la novel·la d’Anthony Burgess, dirigida per Stanley Kubrick, i protagonitzada per Malcolm McDowell, la història de 'La Naranja Mecánica' se situa a la Gran Bretanya, en un futur indeterminat. L'Àlex (Malcolm McDowell) és un jove molt agressiu que té dues passions: la violència desenfrenada i Beethoven. És el cap de la banda de "los drugos", que alliberen els seus instints més salvatges apallissant, violant i horroritzant a la població. Quan aquesta escalada de terror i violència assoleix l'assassinat, l'Àlex és detingut i empresonat. Serà llavors quan se sotmetrà voluntàriament a una innovadora experiència de reeducació que pretén anul·lar dràsticament qualsevol rastre de conducta antisocial.

'La Naranja Mecánica' és una pel·lícula tan incòmoda com atraient, tan desagradable com perfecta. Una obra mestra de Stanley Kubrick que va ser prohibida per la seva violència explícita i per un discurs ideològic i formal que afecta als sentits i la ment de l’espectador. Una obra que “fa pensar”. Una distopia futurista que és molt vigent, massa. A través de la sàtira i a ritme de Ludwig Van Beethoven, 'La Naranja Mecánica' critica la societat moderna i les seves formes d’autoritat. 

Preu entrada: 3€
Es poden comprar a la taquilla del cinema o online, aquí.

V.O. Subtitulada en castellà

  • imatge de control 1per1