Arts
,
2016
Durant tot el mes de febrer
Biblioteca Sant Valentí
Navarcles

Exposició de l'obra de Màrius Torres

Josep Camprubí, productor de l'exposició, ens parlarà sobre el poeta Màrius Torres i la seva obra.

Màrius Torres (1910-1942): Poeta, metge, músic
Aquesta exposició neix el gener de 2010 a l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona en el marc d'un conjunt d'actes -dirigits i coordinats per la professora Meritxell Guimet Pereña- per celebrar el centenari del naixement, el 30 d’agost de 1910 a Lleida, del poeta Màrius Torres i fer arribar, de forma planera als joves, una mostra del seu món líric. D’aquí el fet d’haver cregut adient introduir, de bracet dels versos, un – diguem-ne– esquer visual: l’obra de la pintora Montserrat Gudiol. Amb el concurs de les seves imatges s’ha pretès apropar els poemes, sense trair-los, a un públic jove i divers.

Certament, la poesia de Màrius Torres, breu i solitària, destil·lada i essencial, és intemporal. L’elegància, pulcritud i refinament de Montserrat Gudiol harmonitzen amb els versos del poeta i poden visualitzar-ne sensacions i significats.

Excel·lència poètica a part, hi ha un element que s'ha fet ressaltar:la relació de Màrius Torres amb el doctor Josep Saló, gironí d’origen però manresà d’adopció. Metge i amic de l'escriptor, és avui una de les comptadíssimes veus que poden parlar-ne en viu i en directe. El doctor Josep Saló, pou de records entranyables d’un home entranyable, omple de sentit l’homenatge al qual la Fundació Caixa Manresa ha volgut contribuir mostrant, més enllà del seu àmbit originari, aquestl esbós d'aproximació a la seva obra.

L'acollida del públic, agraïda i càlida, ha fet possible que la mostra sigui itinerant. Una petita aportació a la commemoració del centenari del naixement d'un dels grans poetes lírics catalans.

L'exposició es podrà visitar durant tot el mes de febrer a la biblioteca.

Horari:
Dilluns: de 15:30h a 20:30h
Dimarts: de 15:30h a 20:30h
Dimecres: de 15:30h a 20:30h
Dijous: de 10h a 14h i de 15:30h a 20:30h
Divendres: de 15:30h a 20:30h
Dissabte: de 10h a 14h

  • imatge de control 1per1