AGENDA
Arts
Itomarisme
2017
Del 25 de maig al 2 de juliol
  • Igualada
Artèria

Exposició 'Itomarisme'

Mari Ito, és una artista japonesa, des del 2006 viu a Barcelona. Va estudiar pintura a Tokio, la seva ciutat natal i després va ampliar els seus estudis de Belles Arts a Barcelona. Es va especialitzar en pintura nihonga (pintura d'estil japonès) i en la seva obra, basada en l'animisme, utilitza tècniques típicament japoneses; des de la preparació del propi suport amb bastidor de fusta amb Kadoidewashi i Oguniwashi (típics papers japonesos utilitzats en les tècniques tradicionals) o l'aplicació dels pigments naturals que ella mateixa prepara a partir de pedres precioses, minerals o conxes.

A les seves obres trobem principalment flors, fruit de la influència del negoci que la seva familia regentava. De toc surrealista que parteix de la teoria del Psicoanàlisi de Freud, la evolució del seu treball 'De l'origen del desig' ens convida a reflexionar sobre els desitjos i impulsos més irracionals i personals que existeixen i es manifesten en cada un de nosaltres. A través de bulbs florals -formats per caps de bebè, doncs aquests desitjos es troben al nostre cap- que serien l'origen i lo primitiu, la llavor o el germen que busquen el camí fins a la consciència es desenvolupen a través d'una flor, un desig.

A 'Itomarisme' hi trobareu una influència de marcat caràcter modernista que, des del propi nom, reflecteix la seducció que aquest moviment ha impregnat a la seva obra.

Inauguració: Dijous 25 de maig, 20h

Et pot interessar

Montserrat Acosta
Del 26 de juliol al 15 de setembre
Igualada
Roger Puig
Del 4 al 28 de juliol
Igualada