Llibres
,
2015
Diumenge 3 de gener, 18:30h
Llibreria Papasseit
Manresa

La Papasseit presenta 'Poeta de les cendres'

La Papasseit presenta un poemari de Pasolini fins ara inèdit en català.

La llibreria de la Plaça Gispert aprofita el primer diumenge comercial de l'any per aproximar-nos a l'obra poètica del cineasta italià Pier Paolo Pasolini.

El diumenge a 2/4 de 7 de la tarda, l'hora habitual de les sessions del Cine Club Manresa, es presentarà a la llibreria Papasseit «Poeta de les cendres» (Edicions Poncianes, 2015), un poema llarg de Pier Paolo Pasolini traduït al català pel manresà Gerard Cisneros Cecchini.

«Poeta de les cendres», un poema llarg i autobiogràfic escrit el 1966 és una de les peces més desconegudes de Pasolini. Un text bell, brut, on s’hi expressen serenament i amb força els anys, les victòries, els fracassos, les xacres pròpies i les d’una Itàlia feixista, comunista, catòlica i petitburgesa. Un text inacabat i bell com inacabada i bella va ser la seva vida. 

Pier Paolo Pasolini és una figura clau i controvertida de la literatura i el cinema italians del segle XX. La seva obra poètica, igual que la seva obra assagística i periodística, polemitza amb el marxisme oficial i el catolicisme i els retreu no entendre la cultura de les seves pròpies bases proletàries i camperoles. 

Gerard Cisneros (Manresa, 1989) és llicenciat en Filosofia i màster d'Estudis Avançats en Llengua i Literatura Catalanes. Ha publicat una plaquette compartida amb Edgar Alemany i Enric Casasses, ha traduït Alen Ginsberg per a Edicions Poncianes i està treballant en un poemari propi.

Edicions Poncianes deu la seva raó de ser a Joan Ponç (Barcelona, 1927-Saint Paul de Vence, 1984), pintor cabdal de la segona meitat del segle XX. La seva voluntat és continuar la línia iniciada pel pintor Ponç, cercant espais de trobada entre la literatura i l'art. La seva línia editorial aposta per la qualitat, tant en el disseny com en els materials escollits, concebent el llibre com un objecte que ha de seduir el lector amb el tacte de cada pàgina.

  • imatge de control 1per1