Arts
,
2016
Fins el 10 de gener
Biblioteca Marc
Cardona

Mostra fotogràfica, Cardonart i FotoArt

CARDONArt, inspirant convivència
L'Escola Oberta d'Estiu a Cardona sota el títol CARDONArt, inspirant convivència va ser una programació integrada en el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural. Es tracta d'una mostra dels avenços del procés comunitari que ha aconseguit implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen a Cardona per fomentar les relacions interculturals i afavorir així la cohesió social.

El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural es va iniciar el 2010 en 17 territoris d'alta diversitat cultural de l'Estat espanyol en col·laboració amb diferents entitats socials i en conveni amb els ajuntaments de cada territori, i compta amb l'aval del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. A partir de juliol de 2014, el Projecte es va estendre fins a un total de 39 territoris, entre ells Cardona.

El projecte té per objectiu generar un model d'intervenció social en context multiculturals que impulsi un treball conjunt entre administracions, professionals i ciutadania per treballar el foment de la convivència intercultural i la cohesió social a través d'accions en l'àmbit educatiu, de la salut i de les relacions ciutadanes, amb especial atenció a la infància, la joventut i les famílies.

Ral·lis fotogràfics amb història
D’altra banda, l'exposició compta també amb una mostra de les fotografies dels ral·lis fotogràfics que es van fer a Cardona als anys 1987, 1988 i 1989. L'any 1987 es va celebrar la primera edició del Ral·li fotogràfic de Cardona organitzat per la JOCA, una associació de jovent cardoní sorgida a la segona meitat dels anys 80, i per fotògrafs cardonins. FotoArt va organitzar i patrocinar el ral·li els anys 1987 i 1989, mentre que Fotografia Boixadera ho va fer el 1988. Als ral·lis es convocava als participants i se'ls entregava un rodet de 24 fotos i un sobre tancat amb 8 diferents temàtiques a les quals s'hi havia de dedicar tres fotografies. El premi més important era per al millor reportatge. Després, les fotos es podien veure en una sala d'exposicions de la Caixa de Manresa al Rastrillo.

Horari matins:
Dimecres de 10h a 14h
Dissabtes de 10h a 13.30h

Horari tardes:
De dilluns a divendres de 16h a 20.30h

* La biblioteca estarà tancada els propers 24 i 31 de desembre i el 2 i 5 de gener. 

  • imatge de control 1per1