AGENDA
Llibres
Presentació literària 'Els estralls de la memòria', de Jaume Rausell,
2016
Dissabte 9 d'abril, 20h
  • Manresa
Lliberia Papasseit

Presentació literària 'Els estralls de la memòria', de Jaume Rausell,

«Els estralls de la memòria», del valencià Jaume Rausell, és una de les apostes primaverals de l'editorial manresana Tigre de Paper. La novel·la, que ens apropa d'una forma insòlita al marc de la República i la Guerra Civil serà presentada a Manresa el proper dissabte 9 d'abril a les 8 del vespre a la Llibreria Papasseit.
El professor Jaume Rausell (València, 1969) serà a Manresa aquest cap de setmana per presentar la seva opera prima, «Els estralls de la memòria» una novel·la que aproxima al lector a uns personatges i una societat que, encara que llunyans, reconeixem. La novel·la, que il·lustra la realitat esgarrifosa de l'Espanya de començaments de segle, retrata una
societat que s'esquinçava, dividida entre el desig d'aproximació a una nova utopia i la resposta d'un règim antic, violent i sistemàticament cruel en la venjança. L'emmarcament de la novel·la és en un indret específic del País Valencià que serveix com a icona de la  tragèdia general que suposà la Guerra Civil Espanyola.
Rausell, a través d'un vocabulari precís, acurat i acadèmic, alhora que popular, ens descriu un país socialment antiquat, moralment polaritzat i econòmicament empobrit. Rausell, des de la seva posició de mestre de català de secundària, és un ferm defensor de la recuperació i dignificació de la nostra llengua en la hostilitat de la realitat sociolingüistica de la Comunitat Valenciana.

Et pot interessar

Festa del Riu a Casa!, manresa, 2020
Del 25 de maig a l'1 de juny
Manresa
Alhambra Festival Jazz Vic, Vic, 2020 (compositor londinenc Theon Cross)
Del 8 al 18 d'octubre
Vic
The Swing Airforce
Divendres 5 de juny, 16h
Manresa