AGENDA
Llibres
Presentació Els últims 100 metres Quim Torra
2016
Dimarts 14 de juny, 20h
  • Manresa
Espai Rubiralta

Presentació literària 'Els últims 100 metres', de Quim Torra

«I els 100 metres finals que ens falten per recórrer tenen ara un nou sentit, amb la mort de Muriel Casals. Ella és justament el millor argument per treballar més que mai per aconseguir la independència: li devem. T’ho devem, estimada Muriel.»

Només 100 metres. Podríem mirar enrere i veure tots els quilòmetres recorreguts, la llarga travessa del desert.
Només 18 mesos. Podríem mirar enrere i veure tots els anys passats, totes les lluites perdudes.
Però ara que Catalunya té una majoria social independentista, ara que els vents són favorables, només ens cal mirar endavant. Per culminar el procés s’han de produir totes les condicions d’una tempesta política perfecta —democràtica, pacífica, fidel a les institucions catalanes—, tot i que en realitat els requisits es resumeixen en dos: tot depèn de nosaltres i tindrem només allò que aconseguim guanyar-nos. Ho podem fer i ho podem fer bé. Tenim el mandat democràtic per fer-ho en divuit mesos. Hem passat del dret a decidir al deure d’autodeterminar-nos.

Quim Torra - Nascut a Blanes el 1962 és llicenciat en Dret, escriptor i editor. Ha publicat els llibres Ganivetades suïsses (2007), Periodisme? Permetin! La vida i els articles d’Eugeni Xammar (2008), Viatge involuntari a la Catalunya impossible (2009, premi Carles Rahola d’assaig) i Un bohemi al cabaret del món. Vida de Manuel Fontdevila, un senyor de Granollers (2013).
El 2008 funda l’editorial A Contra Vent, que sobretot publica assaig i que ha destacat en la recuperació de l’obra dels periodistes catalans dels anys vint i trenta.
Entre altres càrrecs ha estat president de Sobirania i Justícia, director del conjunt museogràfic El Born Centre Cultural i president d’Òmnium Cultural. El 2015 va ser nomenat director de la Revista de Catalunya.

L'acte tidrà lloc el dimarts 14 de juny a les 20h. En acabar la presentació hi haurà sopar-tertúlia amb l'autor.

Organitzen: Espai Rubiralta, Òmnium Cultural, Llibreria Parcir i Angle Editorial.

Et pot interessar

Celler Abadal
Diumenge 7 de juny, 11h
Avinyó
Sílvia Bel
Dimecres 3 de juny, 20h
Alhambra Festival Jazz Vic, Vic, 2020 (compositor londinenc Theon Cross)
Del 8 al 18 d'octubre
Vic
The Swing Airforce
Divendres 5 de juny, 16h
Manresa