Llibres
,
2016
Dijous 19 de maig, 20h
Centre Cultural El Casino
Manresa

Presentació 'Què en penses, Europa?'

Els experts europeus parlen sobre la independència de Catalunya
Sens dubte, el que passa a Catalunya tindrà repercussió a Europa. Aquest llibre d’entrevistes ofereix al lector català informacions valuoses —i sovint gens conegudes— sobre com es veu i es viu el procés català des d’Europa, què es pensa de l’actuació del govern espanyol, com filtren o trien la informació els mitjans de comunicació europeus, amb quins referents històrics o contemporanis es compara el cas català, quins reptes i quins avantatges suposa un moviment pacífic i democràtic com el català per a la jove Unió Europea, com pot evolucionar tot plegat...
Tal com diu l’autora, Krystyna Schreiber, que fa deu anys que viu a Barcelona: «Es tracta de converses amb persones amb punt de vista diferents, com per exemple Kai-Olaf Lang, que assessora el govern d’Angela Merkel en política exterior; l’economista britànic Edward Hugh, que ha estudiat a fons l’economia europea i el moviment català; el francès Gérard Onesta, vicepresident emèrit de la Unió Europea, o el mateix president català, Artur Mas, i l’expresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell.»
Amb pròleg del Prof. Dr. Franz Schausberger, fundador i president de l’Institut de les Regions Europees (IRE, Àustria).
Què saben i què opinen a Europa sobre el procés català.

Krystyna Schreiber - És una escriptora alemanya amb estudis d’economia (Universitat de Colònia) i de traducció (UPF Barcelona) i amb un bagatge internacional per la seva educació als EUA.
Ha treballat com a periodista per a mitjans alemanys i també ha publicat en mitjans catalans. Col·labora amb diferents entitats en la internacionalització de l’actualitat a Catalunya.
Ha realitzat un estudi (UPF 2013) sobre la percepció del procés català als mitjans de parla alemanya. També és autora del llibre Die Übersetzung der Unabhängigkeit (La traducció de la independència) publicat al setembre de 2015 a Alemanya.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1