Activa't
,
2015
Els dilluns 2, 9 i 16 de novembre, a les 16h
Escola Agrària de Manresa
Manresa

Taller de conserves 'Fent rebost'

A partir d’un excedent de l’hort o del mercat podem iniciar-nos en el món de les conserves. Si a més a més, ens animem a crear alguna recepta, la conserva es converteix en art.  Pensar en el que necessito per menjar i aprendre a elaborar conserves preparades per consumir més endavant, ens ajudarà a organitzar-nos millor a la cuina i disposar d’una manera fàcil i ràpida de plats preparats.
Als tallers es presentarà el món de les conserves de fruites, verdures, llegums, bolets, etcètera i les seves diferents metodologies. També s’introduirà la conservació dels aliments per deshidratació a través de l’assecatge solar.

Programa:
1a sessió: 02/11/2015
Conserves a partir dels excedents de l’hort: salades, fermentats làctics, vinagre, oli…
Els diferents mètodes: El bany maria, l’autoclau, el buit, congelat.

2a sessió: 09/11/2015
Conserves dolces de fruites i hortalisses: amb sucres, melasses, xarops…

3a sessió: 16/11/2015
Les conserves dels llegums i cereals o com planificar la cuina diària.
Conserves solars. 
Conservació a partir de la deshidratació de fruites i hortalisses amb l’assecador solar.

Professorat: 
Nuri Morral, formadora en cuina ecològica i solar en el programa 'Cuina per la Terra' de la Fundació Terra.
Noè Mas, professor d’energies renovables.

Durada i horari: 12 hores. Dilluns, de 4 a 8 de la tarda.
Preu: 90 euros. El 30% d’aquest import es pot pagar amb moneda social de l’Ecoxarxa del Bages. Persones associades a L’Era: 81,00 euros. Persones a l’atur, menors de 25 anys i alumnes del cicle formatiu de l’Escola Agrària de Manresa i en el cas de portar un amic/ga al curs: 85,50 euros.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1