Jump to navigation
Divendres 29 de març
Divendres 29 de març, 10:30h
Del 2 al 29 de març
Divendres 29 de març, 21h
Del 28 al 30 de març
Mes de març
Dies 29 i 31 de març
A partir d’un excedent de l’hort o del mercat podem iniciar-nos en el món de les conserves. Si a més a més, ens animem a crear alguna recepta, la conserva es converteix en art. Pensar en el que necessito per menjar i aprendre a elaborar conserves preparades per consumir més endavant, ens ajudarà a organitzar-nos millor a la cuina i disposar d’una manera fàcil i ràpida de plats preparats. Als tallers es presentarà el món de les conserves de fruites, verdures, llegums, bolets, etcètera i les seves diferents metodologies. També s’introduirà la conservació dels aliments per deshidratació a través de l’assecatge solar.
Programa: 1a sessió: 02/11/2015 Conserves a partir dels excedents de l’hort: salades, fermentats làctics, vinagre, oli… Els diferents mètodes: El bany maria, l’autoclau, el buit, congelat.
2a sessió: 09/11/2015 Conserves dolces de fruites i hortalisses: amb sucres, melasses, xarops…
3a sessió: 16/11/2015 Les conserves dels llegums i cereals o com planificar la cuina diària. Conserves solars. Conservació a partir de la deshidratació de fruites i hortalisses amb l’assecador solar.
Professorat: Nuri Morral, formadora en cuina ecològica i solar en el programa 'Cuina per la Terra' de la Fundació Terra. Noè Mas, professor d’energies renovables.
Durada i horari: 12 hores. Dilluns, de 4 a 8 de la tarda. Preu: 90 euros. El 30% d’aquest import es pot pagar amb moneda social de l’Ecoxarxa del Bages. Persones associades a L’Era: 81,00 euros. Persones a l’atur, menors de 25 anys i alumnes del cicle formatiu de l’Escola Agrària de Manresa i en el cas de portar un amic/ga al curs: 85,50 euros.