Espectacles
,
2016
Del 28 al 30 d'octubre
Teatre de l'Aurora
Igualada

Teatre 'Els darrers dies de la Catalunya Republicana '

'Els darrers dies de la Catalunya republicana' és la narració verídica dels dies dramàtics viscuts per l'escriptor i polític Antoni Rovira i Virgili quan entra en fase culminant l'ofensiva final de Franco contra Catalunya. El polític explica, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: la pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.

Basat en l'obra del mateix títol de Rovira i Virgili, l'espectacle mostra l'angoixa, la desfeta i l'èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l'alçament militar de l'any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l'actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat.

L'actor anoienc Jordi Hervàs dóna a vida a Rovira i Virgili en un diàleg entre el personatge i el violoncel·lista igualadí Edmon Bosch, que s'expressa amb el seu instrument.

Sessions:
Divendres 28 d'octubre: 21:00h
Dissabte 29 d'octubre: 21:00
Diumenge 30 d'octubre: 19:00h

Preu entrada: 15€ | 12€ amb descomptes
Venda d'entrades online, aquí.

 

 

 

 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1