AGENDA
Llibres
David Foster Wallace
2016
Divendres 17 de juny, 20h
  • Manresa
Llibreria Papasseit

Una aproximació literària a la figura de David Foster Wallace

Aniol Rafel, editor de Periscopi, i Míriam Cano, periodista i escriptora proposen una aproximació a la vida i obra de l’autor americà David Foster Wallace. Serà aquest divendres 17 a les 8 del vespre a la llibreria Papasseit, a la Plaça Gispert.

David Foster Wallace (Ithaca, Nova York, 1962 - Califòrnia, 2008) és sense cap mena de dubtes al costat de Jonathan Franzen el millor escriptor de la seva generació i podem dir que és el gran cronista del malestar dels Estats Units i una de les veus més crítiques i insatisfetes amb l’actual sistema polític i social.
L’obra de Foster Wallace, que inclou títols com 'La broma infinita' o 'L’escombra del sistema' suposa una nova forma d’entendre la literatura que destaca per la força incendiària del llenguatge i la radicalitat dels seus plantejaments.
Inexplicablement, l’obra de Foster Wallace no havia estat traduïda al català fins que l’editorial independent Edicions del Periscopi va fer aquest pas l’any 2013, amb la publicació de 'L’escombra del sistema', l’escandalosament original opera prima de l’autor. Van seguir-la 'L’aigua és això', un manifest agut i profund sobre la naturalesa humana, i 'Antologia de contes', un recull de les millors peces breus de l’autor a cura de l’escriptor Vicenç Pagès.
Aniol Rafel, amb una vasta experiència en el camp editorial, és el responsable de Periscopi i un gran coneixedor de l’obra de Wallace; de la mateixa manera que ho és Míriam Cano, escriptora, periodista i gestora cultural. De les seves mans coneixerem un dels autors americans contemporanis fonamentals que va acabar voluntàriament amb la seva vida ara fa quasi una dècada, a l’edat de 46 anys.

Et pot interessar

Festa del Riu a Casa!, manresa, 2020
Del 25 de maig a l'1 de juny
Manresa
Alhambra Festival Jazz Vic, Vic, 2020 (compositor londinenc Theon Cross)
Del 8 al 18 d'octubre
Vic
The Swing Airforce
Divendres 5 de juny, 16h
Manresa