,
27/03/2017
Audiovisual

Homenatge a Manel Caro

En el dia en el què hagués estat el seu aniversari, recuperem el vídeo 'Homenatge a Manel Caro', realitzat per Dan Ortínez, i en el què es repassa a través de diversos testimonis, la lluita i el treball d'aquest activista cultural per la rehabilitació i preservació del barri del Rec d'Igualada.

Manel Caro, era un dels principals impulsors de la defensa patrimonial del barri del Rec d'Igualada. Va ser un dels primers en reivindicar la necessitat de preservar el barri de les adoberies i denunciar el projecte urbanístic del POUM. Estava realitzant una tasca ingent per documentar el patrimoni igualadí, fent venir experts en patrimoni industrial perquè coneguessin el barri, elaborant informes i presentant recursos i al·legacions per impedir l'enderrocament de les adoberies.

Un cop es va aconseguir paralitzar el POUM, va impulsar diverses iniciatives per activar el barri a tots els nivells: tan socialment, com econòmica i culturalment. Va ser co-fundador de l'entitat Amics del Rec juntament amb Jordi Balsells i Jordi Ribaudí, l'any 2008, i també co-fundador de l'Associació Cultural laBastida, l'any 2011.

Va morir sobtadament el 29 de setembre del 2012, a l'edat de 38 anys.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Benvinguts al racó de curiositats audioviduals! En aquest espai pretenem penjar totes aquelles peces audiovisuals relacionades amb la cultura que ens semblin dignes de compartir. Videoclips de grups, documentals, anuncis, notícies curioses...

03/08/2020
L'últim cap de setmana de juliol, s'hauria d'haver celebrat una nova edició de l'Embosca't Festiv
25/03/2020
El cantautor i músic igualadí Quico Tretze, confinat des de fa 13 dies com tota la població de la Conca d'Òdena, ha fet una adaptació al català de la cançó 'The Song Of Good Hope' del cantautor irlandès Glen Hansard.
19/03/2020
El duet manresà Jo Jet i Maria Ribot ha publicat recentment el seu tercer disc ‘Sant Llorenç’.
17/01/2020
Ja s'ha estrenat el nou anunci de Heineken, protagonitzat per l'actor Daniel Craig, que es va rodar en part el passat maig a Cardona.
25/11/2019
Després de sorprendre fa uns mesos amb l'EP de debut 'Pren-t'ho amb calma', la banda igualadina Marialluïsa estrena ara 'Miracle', el primer videoclip i single d'avançament del que serà el seu primer llarga durada, que sortirà a principis de 2020
30/07/2019
El músic igualadí Marc Mateu, alter ego de Red Pèrill, ha presentat el videoclip 'Som el que som', la cançó de l'estiu d'iCat FM.
24/05/2019
Red Pèrill, àlies del músic igualadí Marc Mateu, ha tornat a l'escena musical amb un single, 'La Clau'. És l'avançament del que serà el seu tercer treball, un llançament en dos temps, els EPs 'Aquari' i 'Safari'.