,
03/04/2016
Audiovisual
'Jove decadent', de Ramon Casas (1899)

Ramon Casas. La vida moderna

Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, acollirà aquest estiu l’acte central de l’Any Ramon Casas en el 150è aniversari del seu naixement. L’acte comptarà amb exposicions i actes paral·lels a les poblacions vinculades al pintor, dibuixant i cartellista.

Un extens programa d’activitats commemorarà durant el 2016 el 150 aniversari del naixement de Ramon Casas, pintor, retratista, cartellista i dibuixant referent del modernisme català. Els actes tindran lloc tant als museus on s’hi exposa la seva obra (Sitges, Montserrat, MNAC, entre d’altres) com a sales privades (Cercle del Liceu, Fundació Rocamora). Hi haurà rutes, a més, que recorreran indrets principals de la seva vida a Barcelona, Torredembarra i el Penedès.

L’acte central de l’Any Ramon Casas es celebrarà a Món Sant Benet, residència d’estiu i seu de la fàbrica tèxtil de la família, on el pintor hi va instal·lar durant uns anys el seu taller. Sant Benet, junt amb el Castell de Tamarit, Sitges i Barcelona conformen els principals nuclis on l’artista va viure i desenvolupar la seva obra.

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Benvinguts al racó de curiositats audioviduals! En aquest espai pretenem penjar totes aquelles peces audiovisuals relacionades amb la cultura que ens semblin dignes de compartir. Videoclips de grups, documentals, anuncis, notícies curioses...

03/08/2020
L'últim cap de setmana de juliol, s'hauria d'haver celebrat una nova edició de l'Embosca't Festiv
25/03/2020
El cantautor i músic igualadí Quico Tretze, confinat des de fa 13 dies com tota la població de la Conca d'Òdena, ha fet una adaptació al català de la cançó 'The Song Of Good Hope' del cantautor irlandès Glen Hansard.
19/03/2020
El duet manresà Jo Jet i Maria Ribot ha publicat recentment el seu tercer disc ‘Sant Llorenç’.
17/01/2020
Ja s'ha estrenat el nou anunci de Heineken, protagonitzat per l'actor Daniel Craig, que es va rodar en part el passat maig a Cardona.
25/11/2019
Després de sorprendre fa uns mesos amb l'EP de debut 'Pren-t'ho amb calma', la banda igualadina Marialluïsa estrena ara 'Miracle', el primer videoclip i single d'avançament del que serà el seu primer llarga durada, que sortirà a principis de 2020
30/07/2019
El músic igualadí Marc Mateu, alter ego de Red Pèrill, ha presentat el videoclip 'Som el que som', la cançó de l'estiu d'iCat FM.
24/05/2019
Red Pèrill, àlies del músic igualadí Marc Mateu, ha tornat a l'escena musical amb un single, 'La Clau'. És l'avançament del que serà el seu tercer treball, un llançament en dos temps, els EPs 'Aquari' i 'Safari'.