Detall de la ruta 'Les barraques de Vallbona d'Anoia' | Font: Natura Local

Foto: 

Font: Natura Local

'Barraques Go!', descobrir el patrimoni local ara té premi!

Des del 26 de maig i fins a Sant Joan seguiu les pistes del joc virtual per aconseguir fantàstics regals
Albert Compte Riba
,
24/05/2018
Entorn
Descobreix el passat agrícola de la comarca de l'Anoia amb Natura Local i el nou joc promogut per Anoia Turisme: 'Barraques Go!'. Fins a 3 rutes pels voltants de la conca d'Òdena amb les que gaudir en família i els amics de la natura i els paisatges que han deixat les barraques de pedra seca i els marges de les vessants muntanyoses anoienques. Del 26 de maig al 24 de juny de 2018 descobriu la riquesa patrimonial i paisatgística de l'Anoia amb les rutes de 'Les barraques de pedra seca de Can Tardà' a Castellolí, Un tomb cap a la malesa' de La Torre de Claramunt i 'Les barraques de Vallbona d'Anoia'. Podreu guanyar premis en restaurants, empreses d’oci com paintball o kartings, cases rurals, petits productors gastronòmics i comerços en general.

Descarrega't l'app 'Barraques Go!' i a caçar barraques i premis!
La forma per aconseguir els premis de 'Barraques Go!' és tan senzilla com descarregar-te l'App Natura Local al mòbil, buscar dins de cada municipi assenyalat -Castellolí, La Torre de Claramunt i Vallbona d'Anoia- les rutes marcades amb un diamant, baixar-te-les per si et quedes sense cobertura poder-les consultar en off-line i ja està! Ja tindreu l'app preparada per començar els diferents itineraris que tot seguit us assenyalem, gaudir de la natura, el paisatge rural que ens han deixat els margers de la pedra seca i començar a caçar les barraques i els premis que trobaràs per les diferents  rutes de la comarca de l'Anoia.

Detall de la ruta de 'Les barraques de pedra seca dels Marges' | Font: Natura Local

Les barraques de pedra seca dels Marges
Amb una durada d'una hora i un recorregut d'uns 3'5km. pràcticament plans, la ruta de 'Les barra de pedra seca dels Marges' és ideal per caminar entre pinedes, alzinars i el boscatge dels voltants de Castellolí, que amaga fins a sis antigues barraques de pedra seca escampades per aquest itinerari de dificultat familiar.
Ruta: 'Les barraques de pedra seca dels Marges'

Detall de la ruta 'Un tomb per la Malesa' | Font: Natura Local

Un tomb cap a la malesa
Es tracta d'una ruta pels entorns del poble de La Torre de Claramunt i el congost de la vall del riu d'Agost i la Malesa. Seguint un itinerari circular, senzill, amb poc desnivell i de durada curta, d'una hora i quart, els voltants de La Torre conserven gairebé intactes algunes de les cabanes de pedra seca que camperols, pagesos i passavolants utilitzaven en el seu dia a dia, ja fos com a petit magatzem per a les eines del conreu de la vinya o com a refugi per resguardar-se del mal temps. Durant l'itinerari es passarà per rouredes, pollancres, els horts del torrent i boscatges ombrívols, on hi creix l'auró blanc i el boix grèvol. Després d'emprendre les costes que us tornaran al nucli de La Torre, l'itinerari us durà sota l'església, punt de sortida i arribada de l'itinerari.
Ruta: 'Un tomb cap a la malesa'

Detall de la ruta 'Les barraques de Vallbona d'Anoia' | Font: Natura Local

Barraques de Vallbona d'Anoia
Amb un poc més de desnivell que les anteriors i una durada aproximada d'una hora i mitja per la serra de Llegònies, la ruta de les 'Barraques de Vallbona d'Anoia' és un itinerari senzill i circular, amb el que visitar diferents barraques de pedra seca que es poden trobar a peu del camí assenyalat, per després tornar, amb un xic més de perícia, per un antic i desdibuixat camí entre camps de conreu, al llarg del que se'ns descobriran racons i elements  creats amb aquesta antiga tècnica dels margers de pedra seca.
Ruta: 'Barraques de Vallbona d'Anoia'

Més informació: 

Descarrega't l'App Natura Local al Google Play o App Store. És gratuïta.

Altra informació i FAQS a Anoia Turisme.

A

També et pot interessar