Els 5 plans per fer abans que acabi l'estiu

Foto: 

Cedida

Els 5 plans per fer abans que acabi l'estiu al Centre de Catalunya

Pobles amb encant, una excursió nocturna, exposicions temporals al Museu de Montserrat, escoltar poesia al Geoparc i conèixer els entorns de Mura
Surtdecasa Centre
,
23/08/2016
Entorn
Ens trobem ja a finals d'agost, i molts de nosaltres, estem apurant ja els últims dies de vacances. Abans de tornar a la rutina de cada any, us portem 5 propostes d'activitats per acabar d'exprimir al màxim el bon temps i gaudir del que queda d'estiu a l'Anoia, el Bages i el Baix Llobregat Nord.

1. Un poble amb encant
El Centre de Catalunya amaga molts pobles petits amb encant, i entre aquests destaca el de Pujalt, format per cinc nuclis: l’Astor, Conill, La Guàrdia Pilosa, Vilamajor i Pujalt. Portals de muralla, passos coberts, esglésies romàniques i gòtiques, carrers costeruts i restes de castells és el paisatge medieval que conserven aquests nuclis. Sobretot l’Astor, documentat des de l’any 1176. Ha mantingut el traçat dels seus carrers antics de pedra, molts d’ells coberts amb arcs, voltes i embigats que conformen un dels nuclis històrics millor conservats de la comarca de l'Anoia.
Més informació

  • imatge de control 1per1

 

2. Excursió nocturna
Abans d’acabar l’estiu no et pots deixar perdre una excursió a peu sota la llum de la lluna. Una experiència única i molt divertida. A Piera, el dissabte 27 d’agost organitzen una sortida nocturna per l’entorn natural de la vila en que descobriràs una les masies més emblemàtiques de Piera, la masia de Cal Lari. El punt de trobada és a la Plaça Montmar, a les 22h. No t’oblidis d’agafar la llanterna!
Més informació

 

3. Pintura i fotografia a Montserrat
Sempre ve de gust visitar Montserrat perquè és un dels indrets més estimats de Catalunya. En aquesta ocasió us proposem veure les dues exposicions temporals que hi ha a la Sala Pere Daura i a l’Espai d’Art Pere Pruna. Es tracta de dues mostres d’art contemporani ben diferents, una de pintura i l’altre de fotografia. El pintor Daniel Enkaoua exposa 'Muntanya humana', una cinquantena d’obres on mostra tot el seu ventall de motius i pretextos, fonamentalment retrats, natures mortes i paisatges. Per l’artista no és una mostra qualsevol ja que des de la seva arribada a Catalunya va sentir una profunda atracció per Montserrat. A l’altre sala, a l’Espai d’Art Pere Pruna, el fotògraf Martí Gasull presenta 'Llegat  fotogràfic. Martí Gasull Coral i Martí Gasull Avellán'. Un recull de fotografies seves i del seu pare que no s’havien mostrat mai juntes, en un diàleg únic.
Més informació:
Exposició 'Muntanya humana' de Daniel Enkaoua
Exposició 'Llegat fotogràfic. Martí Gasull Coral i Martí Gasull Avellán'

 

4. Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central
Dins el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, el Cicle Ressons 2016 i el programa poètic 'Poesia als Parcs', tindrà lloc el proper dissabte 17 de setembre, a les 12h del migdia a les Guixeres de Súria, una nova cita de 'Lletres i paisatges', amb l'acte 'Mots emboscats', textos de la Guerra Civil recitats per Marialba Esquius, Lluís Macià i Jaume Noguera. El cicle arriba enguany a la seva dotzena edició i s'ha estès més enllà de punts emblemàtics del principat, fins a l'organització d'una de les cites a l'illa de Sardenya. La cita que presideix el cartell del programa d'enguany és del qui ha estat durant les edicions passades el coordinador del cicle, el recent traspassat Carles Hac Mor (1940-2016) i comprèn o vol comprendre que tot allò que existeix, existeix per a créixer:
"La poesia fou allò indiscutiblement real/ i aquest ve a ser el pinyol de la saviesa;/ allò més poètic consisteix a sospitar/ que tot és llavor, [...]".
Més informació:
'Poesia als parcs, Lletres i paisatges'

 

5. Els entorns de Mura
El cap de setmana del 3 i 4 de setembre, Mura no solament celebra al llarg del diumenge la 'VIII Festa de batre el cigronet', sinó que en el transcurs d'aquests dos dies, a part de poder visitar el plató natural d'algunes de les escenes on s'ha rodat 'Pa Negre' o 'Bruc' hi ha preparades visites guiades per a conèixer el passat recent de la història, l'agricultura i la indústria del territori. El dissabte 3 es pot resseguir el camí de la Vall del Flequer, entre Rocafort i el Pont de Vilomara, amb el testimoni de l'època daurada del conreu de la vinya, el qual va fer eclosió entre els segles XVIII i XIX i que deixà l'empremta a l'entorn rural, amb unes construccions singulars, les Tines a peu de vinya. I coincidint amb la 'VIII Festa de batre el cigronet' el diumenge està programada la visita guiada al 'Molí del Mig', una mostra de l'explotació agrícola que significava l'horticultura i on es podran degustar els productes de proximitat que el programa 'Parc a taula' ofereix.
Més informació:
VIII Festa de batre el cigronet
Visita guiada 'Tines a peu de vinya'
Visita guiada 'El molí del mig'

 

A

També et pot interessar