Can Feixes | Font: Anoia Turisme

Foto: 

Anoia Turisme

Valls de l'Anoia: família, natura i esport

Anoia Turisme edita 'Valls de l'Anoia', un llibret que descriu fins a 12 rutes per visitar amb detall la vessant penedesenca de la comarca de l'Anoia
Albert Compte Riba
,
14/06/2018
Entorn
Juntament amb Anoia Turisme us presentem quatre rutes a peu per a tots els públics, amb les que gaudir d'unes hores amb la família i els amics de caminades en plena natura per les valls, rieres i turons que conformen la vessant penedesenca de la comarca de l'Anoia. Passegeu per les pinedes de Can Ferrer del Coll, la Serra de l'Ocata, el Camí de les Vinyes entre Masquefa, Piera i Cabrera d'Anoia o visiteu les boniques formes argiloses que podreu trobar a Les Flandes. Qui sap si en alguna d'aquestes excursions tindreu la sort de veure el majestuós vol de l'àliga cuabarrada, trobar algun bonic fòssil, vestigi d'un antic mar interior o descobrir entre la malesa arbres fruiters i algun que altre camp de ceps abandonat degut a la filoxera.
Detall de les pinedes de Can Ferrer del Coll | Font: Anoia Turisme

Cavalls, aus rapaces i fauna salvatge pels voltants de Can Ferrer del Coll
La ruta per la pineda de Can Ferrer del Coll és bonica excursió circular, amb poc més de 5km de recorregut i que té com a inici i final l'església de Sant Sebastià del Bedorc, dins el terme de Piera.
Al llarg del seu recorregut podreu passejar entre els pins gegants de les pinedes del Bedorc i de Can Ferrer del Coll, on també s'hi alça una elegant masia, amb les formes típiques dels masos aïllats del centre del Catalunya. La ruta us aproparà als voltants del centre d'hípica La Lluna per seguidament, portar-vos a l'indret més allunyat del punt d'inici, on es troben les runes de la Fàbrica Vella o Fàbrica dels Romeus, una antiga nau dedicada al tèxtil. Ja de tornada i si ho heu previst amb antelació podreu fer una parada al Centre de Fauna Salvatge La Coma, un centre dedicat a la cria d'aus rapaces on també s'imparteixen tallers d'educació ambiental i que es troba en ple hàbitat de l'àliga cuabarrada. Qui sap si durant l'excursió podreu veure aquesta majestuosa au acompanyant-vos en la caminada.
Wikiloc: 21838423

Paisatges argilosos amb 36 milions d'anys d'antiguitat | Font: Anoia Turisme

Caminant pel fons marí de fa milions d'anys
La Ruta per la Serra de l'Ocata és una caminada circular, amb inici i final a l'aparcament de l'escola Font del Roure de Masquefa i que si bé cobreix una distància curta de 6'5km de recorregut, us recomanem guardar forces pel segon quilòmetre de la ruta, amb un petit desnivell de pujada lleugerament accentuat.
En el transcurs d'aquesta excursió que voreja les bandes de les rieres de Claret i de Masquefa passejareu entre parets argiloses que daten d'una època antiga, abans d'haver-hi les muntanyes i turons actuals, quan tot aquest territori era un gran mar interior i en ell hi desembocaven grans rius que amb la seva corrent van apilar el munt de sediments que avui dia conformen les muntanyes que hi veieu i que van aparèixer quan el mar es va assecar. Així és que caminant pel que fa molt de temps va ser un fons marí, de ben segur que si busqueu bé, trobareu més d'un bonic fòssil de record.
Wikiloc: 21838844

Després del blat i l'ordi la vinya és el tercer conreu més important de l'Anoia | Font: Anoia Turisme

Una visita per la terra que ha esculpit l'activitat vinícola
Amb inici i final al mateix punt que la ruta anterior, també amb un itinerari circular i amb poc més de 6km de recorregut, la ruta del Camí de les vinyes us aproparà al paisatge que al llarg dels anys s'ha mantingut al sud de l'Anoia, a l'entorn del cultiu del cep i la cultura vinícola arrelada al territori.
Acompanyats durant tota la ruta per les vistes de la muntanya de Montserrat, podreu recórrer les vinyes que s'estenen entre Masquefa, Piera i Cabrera d'Anoia, visitar els edificis que s'han alçat a l'entorn del món del vi i el cava, com l'antic celler de Can Bonastre, actualment un luxós complex vinícola i turístic o apropar-vos a l'ermita de Sant Pere de la Creu, únic testimoni romànic de la zona.
Wikiloc: 21829085

Han calgut dos milions d'anys d'erosió per contemplar les formes actuals | Font: Anoia Turisme

Una exposició d'escultura a l'aire lliure feta per l'aigua i l'argila
Es tracta d'una excursió senzilla, circular, amb sortida i arribada davant l'Ajuntament de Piera i amb un recorregut d'uns 5'5km. Si bé la ruta pren el nom de les esveltes formacions argiloses que presideixen aquest entorn singular i natural que l'aigua ha esculpit a l'atzar i de forma capriciosa al llarg de milions d'anys, la caminada també us portarà a contemplar una autèntica fortalesa medieval, el castell de Piera i l'antiga entrada del Camí Ral al nunci antic de Piera, el Portal del Romanyà. A més, l'itinerari per Les Flandes ofereix un punt per al repòs i l'esbarjo dels més petits amb la zona de pícnic de La Font del Prat. I si gaudiu d'aquesta ruta durant algun dels diumenges d'estiu podeu acabar la caminada la Mercat de la Fruita Dolça que fins el mes de setembre té lloc al costat de la rotonda de la B-224, la sortida de Piera en direcció a Capellades.
Wikiloc: 21830432

Més informació: 

A

També et pot interessar