Foto: 

Penedès Turisme

El Penedès en autocaravana

La xarxa d’àrees d’autocaravanes RV Penedès. Sites & Vineyards ofereix la possibilitat de descobrir els matisos d’aquest territori
Goretti Martínez
,
21/09/2020
Entorn
Formada per dotze àrees situades a la comarca de l’Alt Penedès, la xarxa RV Penedès Sites & Vineyards ofereix una nova manera de gaudir d'aquesta terra. Sense presses ni aglomeracions i en qualsevol època de l’any, aquest tipus de turisme permet la descoberta dels matisos d’un Penedès on el mediterrani, les vinyes i el vi han deixat petjada en el paisatge, la història, la cultura i, en definitiva, en el seu caràcter. Entre Barcelona i Tarragona, i ben connectada a l'AP-7, per aquells que esteu de pas, també és una parada ideal per descansar en el trajecte. Fem un tomb per aquestes dotze àrees i el que ens poden oferir els municipis que les acullen.

Sant Quintí de Mediona | Foto: Xavi Navas per Penedès Turisme
1. Sant Quintí de Mediona, vinyes i un molí paperer
Sant Quintí és un municipi molt ric en hortes i recs, destaca per la seva abundància d’aigua, provinent de nombroses fonts i del riu Mediona. La gran tradició folklòrica i cultural de la vila, autèntica i centenària, conviu amb el caràcter dinàmic i participatiu de la seva gent. A Sant Quintí podeu visitar el parc d’aventura Les Deus, fer un tomb pel Camí del Riu o el molí paperer de Ca l’Oliver, a més de passejar pel nucli antic del poble.
> Més informació


El Palau dels Marquesos de Lió | FOTO: Penedès Turisme
2. Sant Pere de Riudebitlles, el poble dels artistes
Sant Pere, probablement el poble de Catalunya amb més artistes per metre quadrat, és un nucli de gran riquesa cultural i artística que es reflecteix en el dinamisme de la seva gent. El municipi compta amb un important patrimoni vinculat a la indústria del paper i a l’aprofitament de l’aigua del riu Bitlles. L’aqüeducte del Pont Nou, el nucli antic, amb la plaça de l’Església i el palau dels Marquesos de Lió com a reclams, i el molí de Can Xerta són alguns dels seus múltiples atractius.
> Més informació

  • imatge de control 1per1

3. El Pla del Penedès, el veritable Penedès
Ubicat al cor del Penedès, on la natura i l’agricultura es donen la mà, el Pla ofereix racons emblemàtics i molt significatius per conèixer el veritable Penedès. L’església parroquial de Santa Magdalena, la font de l’Esteve i el Centre Agrícola i Social són alguns d’aquests indrets.
> Més informació


L'interior d'unes caves | FOTO: Penedès Turisme
4. Sant Sadurní d’Anoia, la Capital del Cava
Sant Sadurní rep com a sobrenom “la Capital del Cava” per la gran quantitat d’empreses elaboradores que hi ha a la vila. Només cal una passejada pel centre històric per descobrir el seu dinamisme cultural, social i comercial. A més, podeu fer una visita a alguna de les caves i al Centre d’Interpretació del Cava CIC La Fassina. I, a l’entorn més proper, a banda del bonic paisatge vitivinícola, hi trobareu l’ermita romànica d’Espiells, un autèntic tresor amagat.
> Més informació


El castell de Subirats | FOTO: Penedès Turisme
5. Subirats, el nucli de la bona gastronomia
Subirats és molt més que una destinació enoturística, també és l’indret ideal per a gaudir de la bona gastronomia, el paisatge,la cultura i les tradicions locals. O encara millor: tot alhora. En diuen la “Capital de la Vinya” però també és el lloc més idoni per tastar el famós préssec d’Ordal, amb mercat durant els caps de setmana de la temporada de collita. El castell de Subirats, el poble medieval de Torre-Ramona, el museu de l’Esperanto o el Centre d’Interpretació Última defensa de Barcelona són alguns dels atractius del municipi.
> Més informació

6. Sant Cugat Sesgarrigues i la tradició cooperativa
Sant Cugat compta amb un entorn, eminentment agrícola. La vinya i l’elaboració del vi i el cava marquen el caràcter d’aquest poble amb el vessant cooperatiu té una gran importància. Destaquen edificis històrics, com l’Església, i masies, algunes més que centenàries, entre d’altres. Us proposem visitar el conjunt d’edificis del Sindicat Agrícola Cooperatiu.
> Més informació

7. Vilafranca del Penedès, un emblema de patrimoni medieval i modernista
Vilafranca, Capital del Vi, té un caràcter, una cultura i unes tradicions forjades a partir de la producció del vi. El patrimoni medieval i modernista, els castellers, la festa major i les fires són els atractius d’aquesta ciutat. Tot i que algunes d’aquestes manifestacions s’hagin vist paralitzades pel coronavirus, es tracta d’un llegat profund que esperem poder recuperar algun dia. Vinseum, la Basílica de Santa Maria, amb l’espectacular conjunt escultòric de la cripta, obra de Josep Llimona, el claustre de Sant Francesc i el local dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, són de visita obligada.
> Més informació

8. Santa Margarida i els Monjos, un bon lloc per conèixer la història de la guerra 
El pas del temps ha deixat la seva empremta en aquest municipi de la plana penedesenca a través de diversos elements que configuren una història i un ric patrimoni arquitectònic, natural i festiu que el visitant pot descobrir tot passejant. Un poble actiu, valent i dinàmic que té molt a oferir als visitants: el CIARGA Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria, el Castell de Penyafort, el Parc del Foix i el Molí del Foix, són algunes de les possibilitats.
> Més informació9. Sant Martí Sarroca, el municipi per viure-hi
Sant Martí Sarroca és un municipi per viure i per gaudir del seu patrimoni i del seu entorn natural. El conjunt monumental de Sa Roca que dona nom al poble, l’entorn naturals de les Valls i les seves masies són dignes de ser descoberts i redescoberts.
> Més informació


Els pèlags de Vilobí | FOTO: Penedès Turisme
10. Vilobí del Penedès, on la biodiversitat s'obre camí
Vilobí és un petit poble que posseeix un dels paratges més bonics i particulars de la comarca de l’Alt Penedès, el Parc dels Talls. Es tracta d’un conjunt de pèlags i vegetació singular, herència de l’extracció de guix. Després de molt d’esforç per millorar un entorn que havia estat degradat, Vilobí ha demostrat com la natura i la biodiversitat s’obren camí si, entre tots, hi contribuïm. També podeu visitar patrimoni molt interessant, com l’església de Santa Maria de Vallformosa o la cooperativa de Bellver.
> Més informació

11. Torrelles de Foix, la riquesa d'un poble
La riera de Pontons i el riu Foix travessen Torrelles oferint postals com Les Dous o les Gorges del Foix. El Santuari de Foix, els carrerons del casc antic o l’Església de Sant Genís són més exemples de la riquesa del poble. Actualment, a causa de l’amenaça del coronavirus, no està permès l’accés als pèlags de Foix, on tots els altpenedesencs hem fet un bany alguna vegada.
> Més informació

12. Mediona, un entorn ideal per anar amb bici
La Vall de Mediona s’obre entre serres i boscos, de vinyes i conreus. Un paisatge, que ens acompanyarà a assaborir els seus vins d’altura o cervesa artesana. És un entorn ideal per a recórrer-lo a peu o en bici, passant pel Castell de Mediona, els rentadors de Sant Joan o l’ermita de Sant Elies, entre altres.
> Més informació

Més informació: 

A

També et pot interessar