Gemma Fontané
,
09/02/2018
Espectacles

Flamenc, teatre i música de cantautor, l'oferta cultural de la 2a edició d’Art en Cicle

Les propostes tindran lloc durant tres caps de setmana de febrer i març a Súria
Art en cicle

Foto: 

Cedida
L'escola José de la Vega (Barcelona) inaugurarà l'Art en Cicle amb 'Un olé a tiempo'
A Súria també volen que passin coses i per això les fan. Ara fa un any, vuit joves del poble van decidir oferir quatre caps de setmana de teatre i música. Aquí va néixer Art en Cicle, “un festival d'arts escèniques per gaudir i fer gaudir de la cultura al poble de Súria”, destaca Maria Vila, una de les organitzadores de la iniciativa.

Després de l’èxit obtingut durant la primera edició, Art en Cicle engega una segona temporada. Un espectacle flamenc, una obra teatral i música de cantautor són les tres propostes que ompliran l’escenari del Teatre del Foment Cultural i la Nau de Ca l’Agut de Súria durant tres caps de setmana de febrer i març. La inquietud, les ganes d'experimentar, la professionalitat, la proximitat i l’energia són els pilars fonamentals d’una iniciativa que neix amb l’objectiu “d’activar les inquietuds artístiques i culturals dels suriencs”, segons apunta Vila.

La companyia La Calòrica representarà la premiada 'Fairfly'

En total, més de 500 espectadors van assistir a la primera edició d’Art en Cicle, que va oferir microteatre, teatre tradicional i espectacles musicals durant el llarg de quatre caps de setmana el 2017. Una programació de “qualitat i contemporània en la qual els artistes destacaven per la seva joventut”, un fet que pretén connectar amb el públic més jove.  

Art en Cicle 2018
Enguany els organitzadors suriencs han decidit ampliar la varietat de les actuacions. El flamenc -que, segons els consta, és un gènere inèdit a Súria- serà la gran novetat. Un guitarrista, quatre ‘bailaores’ entre els que es troben Toni Moñiz i Susana Escoda, artistes catalans reconeguts mundialment, i dos ‘cantaors’ faran vibrar les taules de l’escenari amb cultura i art en estat pur amb l’espectacle 'Un Olé a Tiempo' el 17 de febrer.

Guillem Roma tancarà el cicle el 17 de març

Però és que als organitzadors també els hi agrada portar al festival espectacles i artistes que els hi agraden i han vist amb anterioritat. És el cas de 'Fairfly', una comèdia de la companyia La Calòrica. La proposta, que a diferència dels altres espectacles l’acollirà la Nau de Ca l’Agut de Súria amb una graderia a 4 bandes, tracta sobre l’emprenedoria, així com la voluntat de sortir de la zona de confort per iniciar un nou projecte. Una comèdia que arriba al poble després d’haver estat girant per altres sales de Catalunya i havent guanyat dos Premis Butaca: al millor espectacle de petit format i al millor text teatral.

Finalment, el cantautor Guillem Roma tancarà la segona edició del festival el 17 de març. Roma, nominat als premis Enderrock 2018, vindrà acompanyat de la seva banda amb qui presentarà “un repàs pel seu últim disc 'Connexions' (2017) amb remembers dels seus anteriors projectes”, destaquen els organitzadors.

 

També et pot interessar